ISPOVIJEST ŽENE: Odrekla sam se šećera na mjesec dana i desilo se čudo

Zdravlje

ISPOVIJEST ŽENE: Odrekla sam se šećera na mjesec dana i desilo se čudo

Kada govorimo o šećeru, na samom početku vrlo je važno istaći da on sam po sebi nije veliki problem – štetu u organizmu izaziva jer ga ima u skoro svakom kupovnom proizvodu. Na taj način unosite enormne količine šećera, daleko veće od potrebnih, pa sebi pravite veliki problem.

Čuvši za ove podatke, jedna žena odlučila je da na mesec dana eliminiše šećer iz ishrane, kako bi videla šta će se dogoditi. Budući da je veliki ljubitelj slatkiša, sumnjala je da će uspeti u nameri, ali je ipak odlučila da pokuša.

Evo šta se dogodilo:

Za početak, shvatila je da joj ne trebaju slatki energetski napici ili zaslađena kafa da bi vratila energiju! Poznato je da šećer brzinski podiže energiju, ali nakon toga sledi još brži pad, što je ogroman šok za organizam.

„Imam mnogo više energije nego ranije kada, na primer, pojedem nekoliko kockica čokolade. Osećaj je fantastičan“, ističe žena.

Sledeća promena koju je primetila jeste gubitak ona dva-tri kilograma koja nikada nije uspevala da skine. Kada je izbacila šećer iz ishrane, kalorije su prestale da se nagomilavaju, pa su se naslage same od sebe istopile.

„Shvatila sam da je u pitanju zavisnost koju šećer izaziva. Što više jedete slatko, sve više ste gladni i organizam traži još“, otkriva ona i dodaje da sada redovno konzumira voće, koje joj daje sav šećer koji je telu potreban.

Naučno je dokazano da šećer usporava metabolizam tako što remeti rad creva. Zato se okrenite voću i povrću – vlakna iz ovioh namirnica učiniće čudo za vašu probavu! I ne samo to, već će i vaša koža već posle nekoliko dana od prestanka konzumiranja šećera postati blistava!

Previše šećera isušuje kožu i izaziva bubuljice po čitavom telu, pa ako imate problema sa aknama, evo u čemu može da bude problem! Ali, ono najbolje što se ovoj ženi desilo tokom eksperimenta jeste to što više zapravo i ne voli slatko koliko je volela ranije!

„Tu je opet ona zavisnost od šećera koju sam već pomenula. Kada sam očistila organizam od njega, jednostavno je telo prestalo da ga traži“, priča ona i dodaje da joj je trebalo 20-ak dana da organizam prestane da vapi za slatkim.

Sve što je ova žena uradila jeste odricanje od gaziranih pića, čokoladica, prerađevina i ostalih namirnica koje obiluju šećerom, a okrenula se sveže ceđenim sokovima, vodi, voću, povrću, grilovanom mesu, generalno zdravijoj ishrani.

„Kad sam mogla ja, možete i vi! Probajte, isplatiće vam se na duge staze“, poručuje zadovoljna žena. (zdravljeipriroda.com)