ČINI ČUDA: Pijte ovaj napitak svako jutro na prazan želudac i gledajte što će se dogoditi za 15 dana!

Zanimljivosti

ČINI ČUDA: Pijte ovaj napitak svako jutro na prazan želudac i gledajte što će se dogoditi za 15 dana!

Kumin (NE kim) je začin čudesnog djelovanja na organizam i sveukupno zdravlje čovjeka.

Jača imunitet, poboljšava rad probave, te smanjuje nadutost i plinove. Smiruje upalne procese u organizmu, kao i bolove, a vrlo je učinkovit i u borbi sa zatvorom i viškom kilograma. Regulira i razinu kolesterola i izbacuje toksine iz organizma.

U ayurvedi se koristi za žensko reproduktivno zdravlje, zdravlje maternice, kao i za poticanje laktacije kod dojilja. Stoga, redovno konzumirajte čaj od sjemenki kumina.

Ovaj moćan začin djeluje na zdravlje kože, ublažava svrab i iritacije izazvane različitim upalnim procesima. Ali pravo čudo se događa kada ovaj začin pomiješate s vodom.

Preporuka je da pijete i čaj i vodu s kuminom i za oralno zdravlje. Ne samo da uklanja zadah, već i smiruje upalna stanja kao što su upale zubnog mesa, grla, krajnika.

Priprema vode s kuminom:

U Indiji poznata kao jeera (cumin) voda glasi za čudotvorni napitak nevjerojatnog djelovanja na organizam. Dvije žlice sjemenki kumina potopite u čaši vode da odstoji preko noći

Redovnim konzumiranjem vode s kuminom riješit ćete se masnoća u tijelu za 15 dana, a vaša probava će pravilno funkcionirati.

Zahvaljujući “otpuštenim” nutritivnim zdravim sastojcima voda će poprimiti žućkastu boju. Riječ je o niskokaloričnom napitku jer jedna žlica kumina sadrži samo 7 kalorija.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. Ukoliko imate neki zdravstveni problem, prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa ljekarom.
Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu bez stručnog mišljenja.(stil.kurir.rs)