Prevara u BiH: Obećao joj brak, uzeo 12.000 KM i nestao!

Svijet

Prevara u BiH: Obećao joj brak, uzeo 12.000 KM i nestao!

Mlada sa područja dobojske regije ostala je bez 12.000 KM, ali i bez mladoženje sa kojim se dopisivala, a koji joj se predstavio kao vojnik iz SAD te joj obećao da će je oženiti.

Naime, nesuđena mlada, sa osobom koja se predstavila kao vojnik koji je trenutno u Siriji, dopisivala se neko vrijeme a on joj je obećao brak, te da će joj na njenu adresu poslati paket u kome su se navodno nalazili papiri koji su im potrebni za vjenčanje kao i veća količina novca, pišu Nezavisne.

Takođe joj je rekao da će to sve donijeti njegov “agent” na kućnu adresu. Kako bi sve bilo uvjerljivo, čak joj je i uslikao nekakav paket na kojem su bile ispisane njena i navodno njegova adresa.

Kako saznajemo, mladoženjin “agent” rekao joj je da je stigao u Sarajevo te kazao nesuđenoj mladi da je potrebno da mu putem “Western uniona” uplati 12.000 KM da plati carinu za paket, što je ona i učinila.

Ubrzo je shvatila da je prevarena i ne samo da je ostala bez mladoženje, već i bez pozamašne svote novca.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj koji se izjasnio da navedeno ima obilježje krivičnog djela prevara. (radiosarajevo.ba)