Trudna supruga mu se predozirala, pa se od muke ubio: Narednog jutra desio se neviđen obrt / Liverpool

Svijet

Trudna supruga mu se predozirala, pa se od muke ubio: Narednog jutra desio se neviđen obrt / Liverpool

Bredli Krelin (31) ili kako su ga supruga Beki i prijatelji zvali “savršeni muž i otac” izvršio je samoubistvo u Liverpulu nakon što je zaključio da će mu žena umrijeti od posljedica predoziranja.

Krelin je došao kući s posla i zatekao Beki plavu u licu kako leži pored sedmomjesečnog sina. Pozvao je hitnu pomoć koja je odvezla Beki a on je ostao sa sinom u stanu. Pozvao je majku da pričuva dijete, a on je odjurio za hitnom pomoći u bolnicu.

Kada je stigao tamo, nije imao nikakve informacije osim da mu je Beki primljena u besvijesnom stanju kao i da je sve izgledalo jako loše. Ne mogavši da podnese gubitak voljene supruge, Bredli je poslije sat vremena izvršio samoubistvo.

Doktori su učinili sve što je bilo u njihovoj moći da spase Beki i uspjeli su! Žena koja je u trećem mjesecu trudnoće bolovala od postporođajne depresije, probudila se ujutro u potpunom šoku. Kada je čula šta se desilo s mužem, vrištala je toliko da su je čuli svi u bolnici. Rekla je da je izgubila hrabrog, pametnog i najboljeg supruga na svijetu.

“Vječno ću nositi ovaj teret na leđima. Ovu krivicu. Jer, ja sam kriva što njega više nema. Nisam vidjela izlaz. Samo one žene koje su prošle kroz postporođajnu depresiju znaju kako sam se osjećala. On je probao da pomogne, nije uspio. Sada sam dobila drugu priliku da živim, ali Bredlija nema. Svaki dan se pitam da li je moguće da nije mogao da sačeka kraj dana i vidi hoću li preživjeti. Da li je toliko bio ubijeđen da sam se ubila? Sad je svako pitanje suvišno. Znam samo da mi je suprug spasio život jer da nije pozvao hitnu pomoć, ni mene ne bi bilo”, kaže očajna Beki Krelin (28).

Beki je upoznala Bredlija na ulici.

“Donio je u prošlosti neke loše odluke, i završio je kao beskućnik. Spasila sam ga. Ušli smo u vezu, dala sam mu nadu za boljim životom. Objeručke ju je prihvatio i od svakog dana trudio se da izvuče najbolje. Nažalost, niko od nas dvoje nije mogao da pretpostavi da ću biti u depresiji. I moja kćerka (6) iz prvog braka ga je obožavala. Njoj je sada najteže. Sedmomjesečni sin nikad ga se neće sjećati, ali ona hoće”, istakla je Beki, prenosi “Objektiv“. (haber.ba)