Muž je ušao u sobu i zatekao me na sve četiri dok čistim za klincima: Rekao mi je OVIH 5 RIJEČI i više NIKADA nisam ušla da spremam za djecom

Zanimljivosti

Muž je ušao u sobu i zatekao me na sve četiri dok čistim za klincima: Rekao mi je OVIH 5 RIJEČI i više NIKADA nisam ušla da spremam za djecom

Već godinama Hajdi Ham na kraju svakog dana utroši nekih pola sata na čišćenje i pospremanje sobe u kojoj su joj se djeca prethodno igrala.

Scenografija je praktično uvijek bila ista – pod prekriven kockicama, igračkama i hranom. Kada se prebroji svaki minut koji je utrošila na to od kada je rodila djecu, Hajdi je preračunala da joj je par godina otišlo samo na raspremanje.

A onda, jedne večeri, njen suprug je ušao u sobu i zatekao je kako puzi po podu i skuplja kockice. I ne samo da ih skuplja, već ih slaže po boji, jer kada Hajdi čisti i organizuje, čisti do kraja. I rekao joj je pet riječi koje njoj nikada ranije nisu pale na pamet.

– Zašto prosto ne zatvoriš vrata?

– Samo sam piljila u njega. Tačnije, kroz njega. Očekivala sam da se i on spusti na sve četiri pored mene i krene da mi pomaže u pomjeranju brda kockica. Umjesto toga, rekao mi je tih pet riječi. I baš to mi je trebalo. Odmah sam ustala i zatvorila vrata – kaže Hajdi u svom postu koji je postao viralan među mamama širom svijeta.

– Ovih godina nam sa svih strana trube koliko je važno voditi računa o sebi, naročito kada ste roditelj. I važno je. Tako je lako izgubiti se u potrebama svojih ukućana. Ali zbrinjavanje sebe nije lako. Morate i u to da uložite vrijeme, energiju, ali i da zamolite za pomoć. Šta sve može da bude zbrinjavanje sebe?

– Kada sakrijete par čokoladica negdje gdje ih nijedan ukućanin neće vidjeti, jer ih želite samo za sebe.

– Kada upalite crtaže djeci da biste konačno popili kafu, i to toplu i svježu.

– Kada ranije strpate djecu u krevet da biste vi i muž mogli da se na miru mazite na kauču.

– Kada zatvorite vrata.

I šta sada? Sada je dogovor da klinci čiste sobu jednom nedeljno. Ne ja. Oni. Ostalih 95 odsto vremena soba izgleda ovako, i meni je to u redu. Sa ovim zatvorenim vratima mogu da živim – zaključuje Hajdi. (lijekizprirode.com)