Otišao da kupi poklon i više se nije vratio: Riječi njegove majke kraj kovčega slamaju srce

Svijet

Otišao da kupi poklon i više se nije vratio: Riječi njegove majke kraj kovčega slamaju srce

Prilično srceparajuće bilo je na dječakovom bdenju, gde je osim jauka, vladala nevjerica.

Dvanaestogodišnji dječak Brendon Đovani Ernandez poginuo je u strašnoj nesreći koja se prije nekoliko dana dogodila u Meksiko Sitiju, kada se srušio nadvožnjak metroa, prilikom čega je živote izgubilo nekoliko desetina ljudi.

Brendon se na licu mjesta našao slučajno kada se vraćao kući iz jednog tržnog centra, gdje je kupovao majci poklon za 10. maj, odnosno Dan majki.

Kada su shvatile da je njihov sin, odnosno unuk Brendon bio u pomenutom metrou, njegove majka i baka odmah su otišle na lice mjesta, a potom i obilazile bolnice kako bi pronašle svog dječaka za kog su već sumnjale da je stradao.

Pronašle su ga, nažalost, među ostalim poginulima u dijelu grada Istapalape, gdje je odnijeto nekoliko žrtvi.

Brendon je sahranjen u naselju Zapotitla, gdje je živio sa majkom, bakom i još dvoje djece.

– Sine, zar da pogineš zbog mog poklona? Ovo je nepravda, to nije vrijedno tvoje smrti, sine – uzvikivala je Brendonova majka Marisol, plačući nad njegovim bijelim kovčegom, prenosi Diario.mx.

Marisol je imala troje djece, a sa Brendonom su po poklon išli i ostalo dvoje, kao i njen partner sa kojim je bila u ljubavnoj vezi.

Ostalo dvoje djece su, srećom, preživjeli, dok je čovek sa kojim se zabavljala povrijeđen i transportovan u bolnicu, prenosi “Objektiv“. (haber.ba)