“Ostavila sam ga samo na sekundu”: Majka otišla u drugu sobu dok se sin (2) igrao, kad se vratila zatekla je JEZIV PRIZOR!

Svijet

“Ostavila sam ga samo na sekundu”: Majka otišla u drugu sobu dok se sin (2) igrao, kad se vratila zatekla je JEZIV PRIZOR!

Kloi Armstrong, majka malog Džoja Vokera iz Dentona, u Engleskoj, sakupila je prljav veš i zatim sišla u podrum da ga stavi u mašinu i zatekla horor scenu… Dvogodišnji dečak u Engleskoj zadavio se kanapom za roletnu nakon što ga je majka na trenutak ostavila samog u sobi. Kloi Armstrong, majka malog Džoja Vokera iz Dentona, u Engleskoj, sakupila je prljav veš i zatim sišla u podrum da ga stavi u mašinu..

– Džoj je bio u mojoj spavaćoj sobi, ostavila sam ga ne trenutak. Voleo je da stavlja veš u mašinu i da je uključi, to je bio njegov zadatak. Pozvala sam ga, ali nije došao. Čula sam ga kako se igra, a onda je zavladala tišina – kaže Kloi.

Kada se popela na sprat zatekla ga je kako leži bez svesti, pošto se upetljao u kanap za povlačenje roletne. Istraga je pokazala da nema sumnjivih okolnosti, ali se u izveštaju navodi da kanap za roletne koji je ostavio prethodni stanar nije bio bezbedan.

Majka malog Džoja je izjavila da se kanap ranije prekinuo i da je bio samo zavezan.

– Džoj bi bio živ da je vlasnik zamenio kanap – izjavila je ona.

Nakon što je našla sina, Kloi je pozvala hitnu pomoć i dala mu veštačko disanje, što mu je produžilo život za 18 dana, ali je na kraju ipak podlegao teškim povredama mozga.

– Džoj je bio tako zabavan. Bio je veoma inteligentan. Mogli ste ozbiljno da razgovarate s njim iako je imao samo dve godine – kaže ona.

Zaključak istrage je da je reč o smrti nesrećnim slučajem. Od 2001. u Velikoj Britaniji zabeleženo je najmanje 35 slučajeva smrti male dece koji se dovode u vezu sa kanapima za roletne, pokazuju podaci Kraljevskog društva za prevenciju nesrećnih slučajeva. (srbijadanas.com)