Ovo je rodna kuća Mitra Mirića, pjevačev brat ga odao: Strahuje da neće biti lijep pa se farba!

Showbizz

Ovo je rodna kuća Mitra Mirića, pjevačev brat ga odao: Strahuje da neće biti lijep pa se farba!

Mitar Mirić napravio je jednospratnu kuću u Ugljeviku, u gradu gdje se nalazi i kuća u kojoj je rođen. Imanje na kojem je odrastao sa svojom porodicom obilazi njegov srednji brat Sava, koji živi u blizini, ali svrate i najstariji Boban, koji živi u Njemačkoj, kao i pjevač, koji se na početku karijere nastanio u Beogradu, u samom centru grada.

Ekipa Kurira posjetila je ovaj grad u Bosni i Hercegovini. Tamo sva tri brata imaju po jednu kuću, a samo srednji pokosi i sredi dvorište na imanju na kojem su rođeni. Ono se nalazi malo dalje od centra Ugljevika. Tamo smo zatekli oronule tri jedinice i štalu. Otvorena ulazna vrata, zarđali katanci i polomljeni prozori ono su što smo prvo ugledali, piše Kurir.

U kućama se nalazi velika količina smeća, a fasada otpala. Na pojedinim prozorima nema stakla, ali i dalje stoje stare zavjese, iza kojih se kriju šut i otpad, ali i dijelovi koji otpadaju sa krova kuće.

U okolini kuće nije bilo nikoga, ali su zato u centru grada bili raspoloženi da pričaju o Miriću.

– Često dođe, viđam ga, ali, iskreno, ne znam šta radi i kako provodi vrijeme. Nije se promijenio otkad je postao poznat – rekla je komšinica Slavka, koja je pokazala gdje se nalazi Mitrova nova kuća.

U lijepo sređenom dvorištu bio je parkiran auto sa beogradskim tablicama. Pomislili smo da je pjevač došao na odmor, ali nam je vrata kuće sa žutom fasadom otvorila mlađa žena, koja se predstavila kao njegova kćerka Sanja, piše Kurir.

– Sa porodicom živim u Beogradu, ni tata ne živi ovdje, ali svratimo, svi volimo da dođemo, vuče nas rodni kraj. Moja djeca su zavoljela ovo mjesto. Tatu vuče da dođe u Ugljevik što češće, on je završio i školu ovdje, ovdje su mi i dva strica, njegova rođena braća. Bolje sa njima da vidite o njegovom djetinjstvu. Oni su isto muzikalni, jedan pjevuši amaterski, a drugi svira harmoniku. Moja djeca su pokupila njihov talenat, starija kćerka Aleksandra ide u muzičku školu i svira klavir, a sin Mitar, koji je i dobio ime po dedi, sada će da krene, i to vjerovatno harmoniku da svira. Moja djeca su snimala spotove za Mari Mari. Prije dvije nedjelje tata je imao nastup u blizini, pa je došao na nekoliko dana, ja sam bila sa klincima, pa smo proveli kvalitetno vrijeme zajedno – rekla je Sanja, ali je zamolila da se ne slika.

Porazgovarali smo i sa srednjim bratom Savom.

– Ponosan sam na Mitra. Mi smo muzikalna porodica, volim da pjevam. Mitar ima jači glas, a moj je prijatniji za slušanje – rekao nam je Savo Mirić, pa dodao:

– Mitar je zvijezda, ne voli baš da mu svako prilazi. Kada je dobro raspoložen i ako je veseo, hoće sa svakim da popriča. On živi od starih hitova, ponekad snimi nešto novo. Najviše mu zamjeram što je zaljubljive prirode. On voli žene, ali i one njega. Zaljubi se brzo i onda poslije pati 10 godina, ne može da je zaboravi. Volio je lijepe žene, pa posle samo problemi. Čovjek je davao dvije kuće u Orašju na Savi i restoran samo da mu Mitar bude zet, ali on nije htio, otišao je sa drugom ženom. Sklon je ženama i avanturama, ali je dobar čovjek i pjevač. Njegova supruga je lijepa žena, ali ih je imao mnogo ljepših. Mislim da je mom bratu trenutno najveći problem što stari. Jeste njega popularnost promijenila u jednoj mjeri, ali najviše ga plaši što prolaze mladost i ljepota. On se plaši da neće više biti lijep, on se farba, sve je to zbog žena. (ekskluziva.ba)