Umesto ugodnog odmora, Mariju i muža je zadesila ZLA SUDBINA: Naša jedinica imala je samo 16 godina

Svijet

Umesto ugodnog odmora, Mariju i muža je zadesila ZLA SUDBINA: Naša jedinica imala je samo 16 godina

Majka devojčice krivi lekare

Marija Kristina Retamozo (38) i Rikardo Alberto Galarza (41) iz Santa Rozea, koji žive u Buenos Ajresu, odlučili su odu na nekoliko dana u svoj rodni grad sa ćerkom Milagros, ali dugo očekivani porodični odmor pretvorio se u noćnu moru.

Sve je počelo 31. januara kada se Milagros osećala vrlo loše, povraćala je i imala velike bolove u stomaku. Najpre su je odveli u opštinsku bolnicu, a potom i u ustanovu u gradu Saladas u Korijentesu, gde je lekar rekao da ništa nije ozbiljno i da će proći nakon ispijanja antibiotika.

– Najpre nam je doktorka rekla da bi prema ovim simptomima mogla biti upala slepog creva i da će nas uputiti u Saladas. Nakon utvrđenog negativnog testa na koronavirus, kola hitne pomoći su odvezla moju ćerku u taj grad, gde ju je primila doktorka Ana Marija Sančez. Ćerka joj je objasnila šta oseća i gde ju je bolelo – započela je Marija Kristina razgovor za portal Minuteuno.com.

Prema njenim rečima, najpre su joj uradili uzorke urina i krvi, a doktorka je rekla da se ne radi o upali slepog creva, već o urinarnoj infekciji.

– Vaša ćerka ima samo urinarnu infekciju i po ovome što vidim, bele krvne ćelije su veoma niske. Pitala sam je zašto je to nisko, nakon čega je odgovorila da je to normalno usled urinarne infekcije i da će da je leče od toga – dodala je žena.

Nakon uspostavljene dijagnoze, Milagros su dali serume i antibiotike, ali se već sutradan stanje pogoršalo.

– Moja ćerka se probudila sa još većim bolovima, alekarka je rekla da mora na ultrazvuk, ali da nemaju mogućnosti to da učine. Uspeli smo da je transportujemo na mesto gde će joj odraditi ultrazvučni pregled, gde je utvrđeno da je reč o upali u crevima. Milagros uprkos lekovima nije bilo bolje i zatražili smo od doktorke Sančez da je prebaci negde drugde, ali je rekla da je to nemoguće zbog kovida – kazala je majka.

Nakon što su otac i majka bili uporni, ćerka im je prebačena u drugu bolnicu Vidal, a lekari su im saopštili najgore moguće vesti: Devojčica je životno ugrožena.

– Doktor je rekao da joj je puklo slepo crevo i da mora hitno na operaciju. Iako smo dobili analizu krvi, lekari su rekli da je prekasno i pitali zašto nije dovedena ranije. Najkon operacije koja je trajala dva sata, ćerku su nam izveli iz sale i već je bila na respiratoru, sa malim šansama da preživi – kroz plač je govorila Marija Kristina.

Iako su se ona i njen suprug nadali čudu, to se ipak nije dogodilo. Njihova ćerka je preminula sutradan, a marija Kristina ne može da oprosti lekarima na nemarnosti.

– Ona je bila naša jedinica, imala je 16 godina i svu volju za životom. Neću se smiriti dok pravda ne bude zadovoljena. Ta doktorka ne može da ostane na poslu, ostavila nas je bez ćerke – zaključila je majka preminule devojke, koja je konstatovala da je porodica saznala da je imalo još ovakvih slučajeva, a sve “zahvaljujući” nemaru i neprofesionalnosti pomenute doktorke. (objektiv.rs)