Za 3 mjeseca smršala 12 kg: Ovo je dijeta Ane Bekute! Jela je 5 puta dnevno, a tajna je u ovom voću!

Showbizz

Za 3 mjeseca smršala 12 kg: Ovo je dijeta Ane Bekute! Jela je 5 puta dnevno, a tajna je u ovom voću!

Mnogi se pitaju kako je Ana Bekuta uspjela da smrša, a pjevačica je dala odgovor na to pitanje, otkrivši pritom i sve ostale detalje transformacije koja bez snažne motivacije ne bi bila moguća.

“Petog februara ove godine, eto pamtim i datum, riješila sam da se uhvatim u koštac sa kilogramima – u najvećoj mjeri, iz zdravstvenih razloga. Primijetila sam da teže dišem, da me guše kilogrami – ispričala je Ana koja je pre dijete imala povišen holesterol i hipertenziju.

– Radovalo me je to što publika meni nije zamjerala višak. A ja nisam patila zbog toga, prosto nisam imala ni vremena da se na taj način obraćam sebi u ogledalu jer bilo je mnogo posla – istakla je Ana koja je poručila da joj ni porodica nije sugerisala da treba da oslabi jer je ona “svojim najbližima uvijek lijepa”.

Jedan član njene porodice, njen partner Milutin Mrkonjić, odigrao je važnu ulogu u cijeloj priči.

– Milutin je prije mene oslabio i on je zapravo, jednim dijelom, bio moj motiv. Razmišljala sam: “Kad može on, mogu i ja”. Njegov način bio je da prepolovi porcije – naglasila je.

A način Ane Bekute bio je “bodi koncept” koji je osmislila Klaudija Ademi, stručnjak za poremećaje u ishrani. Koncept je podrazumijevao da je pjevačica imala dnevno pet obroka, tri glavna i dvije užine, da je jela striktno na tri sata, da nije koristila so, da je kao začine upotrebljavala biber i kukurkumu i to uvijek zajedno, da je hranu spremala na maslinovom ulju, a krompir izbacila iz jelovnika, da je svakog dana pila 1,5 litara vode i dosta čaja od rastavića, kao i da je konzumirala mliječne proizvode bez laktoze zbog alergije.

Ključan dio Anine dijete bilo je crveno bobičasto voće kojim je započinjala dan, ali i ostale vrste voće sa niskim glikemijskim indeksom (poput kivija) koje smanjuju želju za slatkišima i drže pod kontrolom nivo šećera u krvi.

– Četvrtak je bio detoks dan koji je počinjao standardnim doručkom, a onda sam na svaka tri sata jela ili lubenicu ili ananas – nastavila je Ana.

“Za tri mjeseca je otišlo 12 kilograma, ali je poslije išlo malo sporije. Otprilike, dva i po do tri kilograma mjesečno – poručila je pjevačica i dodala: Osjećam se jako dobro, zdravo. Krvna slika je nikad bolja, a s obzirom na to da sam se mučila sa holesterolom, sada nemam taj problem, a tabletu za pritisak sam prepolovila. Ana koja aktivno trenira 10 godina, naglasila se da sada ima energije za sve. – Mršavost je dostižna. I, evo, ja nisam još mršava – mršava, ali idem polako ka tome, ne žurim. Svi znaju da imam 60 godina, a žene u šezdesetim moraju da biraju između zadnjice i lica, to je davno rekla Katrin Danev – poručila je Ana. (ekskluziva.ba/žena blic)