OTJERAJTE DOSADNE MUHE IZ KUĆE ZAUVIJEK: Ovaj jeftini trik će vas spasiti!

Zanimljivosti

OTJERAJTE DOSADNE MUHE IZ KUĆE ZAUVIJEK: Ovaj jeftini trik će vas spasiti!

Kako dani postaju sve topliji, sve više otvaramo prozore kako bismo ‘proluftali’ prostorije i unijeli svježi zrak. No, s time dolaze i neželjeni gosti – kukci, među kojima su najčešće i najupornije muhe.

Ipak, jedna Britanka uvjerena je da ima djelotvoran trik za sprječavanje nakupljanja kukaca u kuhinji, a za njega su potrebne samo dvije stvari.

U Facebook grupi Hinch Army Cleaning Tips podijelila je fotku prozirne plastične vrećice koja je visjela s njezina kuhinjskog prozora. Vrećicu je napunila vodom i u nju stavila šest penija koji su nalik našim kovanicama od 5 i 10 lipa.

“Obično nam pet, šest malih muha leti po kuhinji, što nas jako živcira. Otkako je vrećica na prozoru, nismo imali nijednu, sjajno”, napisala je u grupi, a njezina je objava ubrzo postala viralna.

Mnogi su se pitali kako je moguće da je tako jednostavan trik upalio pa je istražila temu i odgovorila znatiželjnicima.

“Voda i novčići stvaraju prizmu koja reflektira boje i reflektiraju sliku vode. Muhe ne vole vodu i boju koju stvaraju novčići jer imaju složene oči. Vrećice im izgledaju kao ogromna vodena površina pa je izbjegavaju”, objasnila je.

Oduševljeni ljudi u komentarima podijelili su svoja iskustva i potvrdili da je trik upalio i kod njih. “Stavila sam vrećicu u 9 sati ujutro i od tada nije bilo novih muha u kući”, “Ovaj trik pali i vani. Objesila sam vrećicu na balkon i nije bilo muha”, “Ovo je sjajno, moram isprobati”, poručili su. (novi.ba)