MATORA SMRŠALA 16 kg ZA 2 MJESECA – OBJAVILA NJEN JELOVNIK: Evo šta je jela svaki dan, ISTOPILA MASNE NASLAGE

Showbizz

MATORA SMRŠALA 16 kg ZA 2 MJESECA – OBJAVILA NJEN JELOVNIK: Evo šta je jela svaki dan, ISTOPILA MASNE NASLAGE

Jovana Tomić Matora je u Zadruzi za nepuna dva mjeseca smršala je čak 16 kilograma! Učesnica rijalitija nije bila zadovoljna svojim izgledom, pa je odlučila da probuši kašiku.

– Ugojila sam se jer sam pila mnogo alkohola, a pritom sam se i nezdravo hranila. Zbog toga je počela voda da mi se zadržava u organizmu i bila sam sva otečena. Dogurala sam do 72 kilograma, što je za moju visinu velika kilaža. Na sve to, dve godine nisam bila ni fizički aktivna, a inače sam se cijelog života bavla sportom. Kada sam vidjela da sam pretjerala, odlučila sam da se bacim na ozbiljnu dijetu, što mi je u rijalitiju mnogo lakše nego u spoljnom svijetu – priča Matora.

Ona kaže da u “Zadruzi’ nije imala veliki izbor namirnica.

– Svako jutro sam pravila napitak koji mi je pomagao da smršam, a ujedno je dobar i za podizanje imuniteta. Rendala sam jedan zaledeni limun u decilitar prokuhane, ali ohlađene vode, a zatim sam dodavala peršun. Uvijek sam spremala dan ranije, jer je neophodno da odstoji 24 sata i pila sam ujutru na prazan stomak. Odmah poslije toga sam doručkovala. Uglavnom sam jela jaja. Na primjer: napravim omlet na malo maslinovog ulja ili ubacim jaje i povrće u kesu napunjenu vodom i tako obarim – kaže Jovana.

Matora kaže da je uspijevala ukusne obroke da spremii za ručak.

– Izmislila sam najprostiji, ali najukusniji dijetalni ručak. Dinstano povrće sam prelivala sa nekoliko belanaca, pa sam to zapekla u rerni. Izbacivala sam žumance, zbog holesterola. Jela sam i mnogo tunjevine, mesa, barenog pirinča… Pošto tamo nisam mogla da kupujem bademe i lješnike, za užinu sam jela grisine, jabuku ili jogurt. Retko kada sam večerala, jer smo mi u rijalitiju kasno ustajali i onda nam je u vreme večere ručak.

Tokom ovog režima ishrane rijaliti zvijezda nije gladovala, a ponekad je čak i kršila dijetu.

– Davala sam sebi oduška i ponekad sam jela slatkiše, ali samo preko dana, i to između 16 i 18 časova. Nikada nisam bila gladna i super sam se osjećala.

Posebno sam volela da jedem zdravu picu za koju sam smislila recept. Pravila sam koru od heljdinog brašna, kuhala svjež paradajz za sos i preko stavljala brokoli.

Matora je redovno i trenirala.

– Fizička aktivnost je mnogo bitna ukoliko neko želi da smrša. Trenirala sam dva puta dnevno, četiri dana u nedelji. Ujutru sam trčala ili išla na brzo hodanje, a po podne sam radila treninge snage i vježbe za zatezanje. (novi.ba)