Otac testamentom jednom sinu ostavio “SIĆU”, drugom “bogatstvo”: “Nisam ga viđao, ali gde je tu PRAVDA?”

Svijet

Otac testamentom jednom sinu ostavio “SIĆU”, drugom “bogatstvo”: “Nisam ga viđao, ali gde je tu PRAVDA?”

Gubitak oca i majke nenadoknadiv je i trajno bolan proces.

U slučaju korisnika Redita koji je prethodno na podforumu “Jesam li ja se….a?” (Im I the as**ole?”) napisao šta se njemu desilo, teško da bi moglo da se kaže da će dugo patiti za ocem. Možda više za novcem koji mu nije ostavio.

Korisnik Redita naglasio je da sa ocem nikada nije imao posebno blizak odnos, ali se isto tako nikada nisu ni svađali. Naglašava da je njegov rođeni brat uvek vodio više računa i o ocu, ali i majci dok je bila živa.

– Kako se otac ponovo oženio, nisam prihvatio novu majku. A ni njegovu odluku. Ipak, oko toga se nismo svađali. Jednostavno sam se distancirao od njega. Kada je preminuo bio sam, kao i svi na svetu pogođen i tužan, ali manje od svog brata koji je u međuvremenu oformio sopstvenu porodicu, za razliku od mene – napisao je Reditovac.

Problem koji ga je još više pogodio od smrti oca je što je sve vreme pogrešno verovao u teoriju da će mu on ostaviti nasledstvo identično onom koje će dobiti njegov brat.

– Možete misliti kako sam se osećao kada sam shvatio da mi je ostavio samo 15 odsto novca? Bio sam u šoku. Toliko je dobila i moja sestra, kao i njena ćerka, dok je moja starija sestra nasledila samo pet odsto novca, pošto se celog života svađala sa ocem. Ono što me je pogodilo je što je moj brat dobio 25 odsto nasledstva, baš kao i njegov sin. Njih dvojica su tako imali polovinu, ne baš malog novca, a ja samo 15 odsto? Pa, gde je tu pravda? – zapitao se Reditovac.

Na čitanju testamenta osoba koja je bila zadužena za to naglasila je Reditovcu da je otac prvobitno želeo da mu ostavi samo pet odsto, jer je bio razočaran koliko je bio minorna ličnost u njegovom životu, ali je na kraju ipak rešio da to bude 15 odsto. Ta informacija ga je nokautirala.

On je naglasio i da je pred očevu smrt provodio s njim više vremena nego ikada pre, ali ne zbog novca, već zato što mu je bilo žao što je “propustio život” u njegovom društvu.

– Na skupu familije brat i sestre napali su me što se bunim tvrdeći da sam oduvek u ocu video samo banku, odnosno nekog ko bi mi davao novac kad želim. Brat je rekao da je otac na fenomenalan način raspodelio imovinu, baš kako svako i zaslužuje. Pritom je otac najbliži bio s njim i njegovim sinom. Mislim da ovo nije fer – zaključio je Reditovac.

Ljudi su ga u komentarima kritikovali tvrdeći da ima pogrešnu percepciju o familiji.

“Brat ti je u pravu. Kako se nisi pobunio za stariju sestru koja je dobila samo pet odsto?”, “Mislio si da ćeš u poslednjem poglavlju očevog života nadoknaditi sve propušteno. Treba da budeš zahvalan i za ovih 15 odsto što si dobio”, “Pohlepa, najveći greh čoveka. Da, jesi se….a”, bili su neki od komentara. (objektiv.rs)