Advokatica tri godine tražila od klijenata da joj uz novac OVO RADE, a onda joj se sve surovo vratilo

Svijet

Advokatica tri godine tražila od klijenata da joj uz novac OVO RADE, a onda joj se sve surovo vratilo

Plan je bio detaljno razrađen, ali je sve preko noći palo u vodu

Amerikanka Hejli Desler (42) iz Virdžinije izgubila je advokatsku licencu nakon što je otkriveno da je prevarila nekoliko klijenata izigravši ih zbog sopstvene koristi. Na kraju je i privedena, ali je iste večeri nakon plaćene kaucije puštena.

Deslerovu je prijavio nezadovoljan par kojem su usluge papreno naplaćene, pošto su odbili da joj poklone aranžman za dvonedeljni odmor na Floridi.

Hejlina praksa bila je poslednje tri godine da prilikom dogovora sa klijentima ništa ne spominje to da bi volela da bude “počašćena” nečim, ukoliko bi slučaj isterala do kraja na obostrano zadovoljstvo.

Od klijenata je obično tražila da joj pored obaveznog novca poklanjaju besplatne odmore, jer je bila zavisnik od putovanja. Štaviše, pre epidemije zahvaljujući toj bahatoj navici obišla je bukvalno ceo svet – od Australije do Kalifornije, od Buenos Ajresa do Tokija.

Ukoliko bi neki klijenti odbijali da je na taj način časte, onda bi im dizala tarifu do najviših granica, a dva puta je zbog neostvarenih želja namerno gubila slučajeve na sudu.

Kada ju je pretposlednji klijent odbio, posle čega ga je novčano ojadila za “dodatne usluge”, on joj je zapretio da će je prijaviti advokatskoj komori i policiji. Hejli ga je tada otkačila rečima da preti “praznim pištoljem” jer nema nikakve papire kao dokaz da mu ona nešto dodatno traži i samo može sebi još više da zakomplikuje život.

Par koji je ostao uskraćen za pravdu na sudu, bio je snalažljiviji. Muž je saznao od prijatelja za Hejlinu naviku i poneo je sa sobom diktafon, te je snimao kompletan razgovor sa advokaticom.

Na njemu u policiji kad je privedeno moglo čuti da je posredi bahata iznuda i nagovaranje da se prelaze sve granice zarad “njene sreće”. Hejli je u policiji pokušala da se brani lažnim tvrdnjama, ali je i ona sama bila svesna da nema nikakve šanse, te da joj se svet upravo srušio. (objektiv.rs)