Čula glasove iz dečje sobe, mislila je da sanja: Ujutro pogledala snimak, a istina ju je dokrajčila

Zanimljivosti

Čula glasove iz dečje sobe, mislila je da sanja: Ujutro pogledala snimak, a istina ju je dokrajčila

Nije mogla da veruje u kakvoj kući živi

Kada je Heder Brou (34) iz Mičigena usred noći čula glasove kako dopiru iz dečje sobe, mislila je da sanja.

Poslovično paranoična po prirodi kada je reč o ćerki Zoe (2), Heder ovog puta nije ustala iz kreveta, jer je sve u trenutku pripisala umoru, pošto je prethodnog dana radila smenu od 13 sati.

Zato se okrenula na drugu stranu i nastavila da spava. Ujutro kada je otišla do ćerke u sobu, ona se igrala sa njenom majkom koja je takođe čvrsto spavala prethodne noći i ništa nije čula. Za svaki slučaj, Heder je poželela da pogleda snimak s kamere i tu je doživela najveći šok.

– Na kameri je bilo nepoznato žensko lice kako se šeta po sobi na prstima i gleda nešto ispod Zoinog kreveca. Pokušavala je da pomeri krevetac, ali nije smela, plašila se da će mi se dete probuditi. Nešto se bosa stalno osvrtala ka prozoru, pričala je s nekim tiho. Frapirala sam se i pozvala policiju – rekla je Heder za lokalni list.

Policajci su mislili da je reč o jednoj narkomanki iz kraja, ali je odbacila tu mogućnost kada je dobila informaciju da je ta osoba u zatvoru. Usledila je istraga koja je donela zapanjujuće rezultate.

– Istina me je raznela. Istina zbog koje sad razmišljam intenzivno o selidbi. Zahvaljujući kamerama na okolnim kućama, policija je identifikovala dve žene koje su mi dolazile u kuću. Jedna od njih je zapravo stara vlasnica kuće koja je ovde živela od 1999. do 2005. godine. Potom je kuća prodata porodici koja se iz nje pre mene odselila 2016. godine. Ta stanarka od pre dve decenije bila je očigledno neki kriminalac koji je čuvao svoje stvari ispod pločica u toj sobi gde mi je ćerka. Kako je bila više od 10 godina u zatvoru i to u nekoliko navrata, zato pre nije dolazila. Sada je došla po plen, ali nije mogla da ga izvuče jer je krevet moje ćerke bio iznad tih pločica. Druga žena ju je za to vreme čekala napolju kod prozora – rekla je Heder.

Policajci su, kako su identifikovali osobe sa snimka, pomerili krevetac u sobi njene ćerke i ispod pločica su našli kesicu sa lažnim pasošem, nekim prahom i novcem.

– Ne smem ni da razmišljam šta je tu bilo. Samo znam da ću se najverovatnije preseliti ovog leta. Nije mi palo na pamet da neko može kroz prozor da uđe. Krivim sebe što sam nastavila da spavam. Ipak, policajci kažu da smo imale sreće, jer da sam ustala i otišla u Zoinu sobu, moguće da bi nas ta žena u strahu napala – dodaje Heder Brou. (objektiv.rs)