(VIDEO) Otimao BAKI torbu na ulici, ali je bio SLABIJI: Potom se izvinio i uradio nešto što nije nijedan lopov

Svijet

(VIDEO) Otimao BAKI torbu na ulici, ali je bio SLABIJI: Potom se izvinio i uradio nešto što nije nijedan lopov

Mnogi pljačkaši širom sveta ne biraju ni vreme, ni mesto kada kreću u pohod, ali zato i te kako biraju žrtvu.

Obično napadaju starije i slabije osobe, kao i žene i decu, a najnoviji primer ove hipoteze dolazi iz Rusije.

Naime, neimenovani mladić iz Moskve pokušao je usred bela dana i nasred ulice da opljačka jednu stariju gospođu za koju mediji tvrde da ima oko 70 godina.

On joj je prišao s leđa i oteo joj torbu, ali je baka pokazala da “nije za bacanje”.

Uhvatila se za torbu, a potom se bacila na trotoar zajedno sa razbojnikom, koji je pokušao da joj istrgne torbu, ali nije uspeo.

Incident je završen kada je u pomoć starici priskočio slučajni prolaznik, a pljačkaš je tom prilikom pobegao.

Ipak, snimci sa kamera video nadzora snimili su situaciju, a moskovska policija je identifikovala razbojnika i potom ga uhapsila.

On je u stanici objasnio šta mu je bila namera.

– Šetao sam sa prijateljima i kladili smo se da li mogu da joj otmem torbu ili ne. Povukao sam je i žena je pala na trotoar. Pokušao sam da izvučem ruku vukući je po betonu, a kada sam oslobodio ruku, pobegao sam. Ništa nisam uzeo, samo sam pobegao – rekao je 22-godišnji Rus koji nije uspeo da savlada super baku, prenosi Yahoo.

U saopštenju ministarsstva unutrašnjih poslova navodi se da je napadač uhapšen istog dana, a kako prenose tamošnji mediji, grizla ga je sagvest, pa je pre hapšenja odlučio da se iskupi žrtvi.

– Kupio sam flašu viskija, vratio sam se na mesto događaja, ponovo pronašao baku i dao sam joj piće u znak izvinjenja – rekao je “milosrdni” lopov.

Žena je kasnije završila u ambulanti jer je zadobila lakše telesne povrede dok se branila, muškarac je u pritvoru i suočava se sa krivičnom prijavom za pokušaj pljačke. (objektiv.rs)