Znak su ugroženog zdravlja, ako ne prolaze nešto ozbiljno se dešava u tijelu:7 razloga zašto imate bijele mrlje na noktima!

Zanimljivosti

Znak su ugroženog zdravlja, ako ne prolaze nešto ozbiljno se dešava u tijelu:7 razloga zašto imate bijele mrlje na noktima!

Nokti su ogledalo stanja našeg organizma.

Kada smo bili mali, rečeno nam je da će se male bele mrlje na noktima pojaviti, ako ne pijemo dovoljno mlijeka.

Da, nedostatak kalcijuma može izazvati pojavu belih mrlja, ali ako primetite da bele tačke ne prolaze, rastu i stalno se vraćaju, to bi moglo biti znak da se nešto ozbiljno dešava u vašem telu.

Nedostatak cinka

Rizik je veći za vegetarijance, osobe sa bolesnim bubrezima ili i dijabetičare. Neki od glavnih simptoma uključuju umor, proliv, gubitak apetita i loš imuni sistem.

Gljivična infekcija

Gljivične infekcije su vrlo česte. Neki od simptoma uključuju otvrdle nokte i širenje obezbojenih oblasti. Bele mrlje javljaju se u blizini vrha ili korena nokta.

Pelagra

Pelagra je zapravo nedostatak vitamina B3. Simptomi su mučnina, dijareja i zapaljenje sluzi membrane.

Nedostatak vitamina C

Nedostatak vitamina C javlja se bez simptoma i to je briga za ljude koji pate od anoreksije, dijabetičare i ljude koji imaju česte dijareje.

Oštećena jetra

Kada je oštećena jetra, pored belih mrlja na noktima može doći do pojave žutice, svraba, mučnine, umora, pojave modrica, gubitka težine, oteklina na nogama i zglobovima.

Grickanje noktiju

Bele mrlje na noktima se mogu pojaviti grickanjem kožice oko noktiju, agresivnim manikirom ili čak od prejakog udaranja o tastaturi ih može lako izazvati, prenosi Stil (haber.ba)