ZA GUBITAK TEŽINE: Odlična kombinacija za mršavljenje, ovako se pravi

Zanimljivosti

ZA GUBITAK TEŽINE: Odlična kombinacija za mršavljenje, ovako se pravi

Koliko je koristan med, vjerovatno svi znaju, ali za korist cimeta malo se zna. Postoje mnogo korisnih svojstava cimeta.

On poboljšava ten, snižava holesterol, ubrzava protok krvi, savršen je za srce, stomak, crijeva i šta je najvažnije – najbolji začin za topljenje masnoća u organizmu – jedan od jednostavnih načina za rješavanje ovog problema.

Tako dolazimo do teme, koja je vjerovatno aktuelna za mnoge. Šta možete uraditi povodom toga?

1. Možete jednostavno koristiti cimet kao dodatak svim jelima po četvrtinu kašičice na svaki obrok, zamjenite šećer za cimet, potpuno ili djelimično.

2. Napraviti posebnu mješavinu (napitak) za gubitak tjelesne težine i piti nju redovno u intervalima.

Napitak za gubitak telesne težine – Recept:

Svako jutro prije doručka na prazan stomak i uveče prije odlaska na spavanje popijte mješavinu meda i cimeta u prahu. Ako koristite ovaj napitak redovno, težina se smanjuje čak i kod najdebljih ljudi. Takođe, redovna upotreba ove mješavine ne dozvoljava mastima da se akumuliraju.

Priprema napitka od cimeta i meda:

Napitak za mršavljenje se sprema uveče, pred spavanje.

1. Prokuhajte 200 ml vode.

2. U šolju stavite 1/2 kašičice cimeta u prahu i zalijte prokuhanom vodom, poklopite na pola sata.

3. Kada se voda sa cimetom malo prohladi dodajte 1 kašičicu meda.

4. Popijte pola šolje pred spavanje, drugu polovinu poklopiti (recimo malom tacnicom) i ostaviti u frižider.

5. Ujutru, na prazan stomak, popiti drugu polovinu hladnog napitka.

Nemojte više ništa dodavati u ovaj recept. I nema potrebe ovaj napitak piti u toku dana. Djeluje samo ako ga pijete uveče pred spavanje i ujutru na prazan stomak. Ovo pomaže skoro svima. Obim struka će se smanjivati, i vidjećete kako napredujte u svojoj namjeri da se riješite suvišnih kilograma.

Ovaj tretman dovodi do značajnog smanjenja tjelesne težine, zato što cimet i med utiču na čišćenje degistivnog trakta, uklanjaju parazite, gljivice i druge bakterije, koje usporavaju varenje u organizmu. Kada se organizam isčisti, najverovatnije, gubitak težine će se zaustaviti.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. Ukoliko imate neki zdravstveni problem, prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa ljekarom.
Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu bez stručnog mišljenja. (zdravljeipriroda.com)