Ubio suprugu SAČMAROM “misleći da je provalnik”, kada je otkrivena mračna istina SLOMIO SE i zaplakao

Svijet

Ubio suprugu SAČMAROM “misleći da je provalnik”, kada je otkrivena mračna istina SLOMIO SE i zaplakao

“Upravo sam upucao suprugu u stomak. Mislio sam da je provalnik”

Naizgled idiličan brak Ališe (34) i Noe (33) Gaston okončala je tragedija, kada je muž slučajno upucao i ubio suprugu, misleći da je provalnik. Ovako je na prvi pogled delovala priča o paru iz Vindama u SAD, ali se ispostavilo da ubistvo iz 2016. krije mnogo mračniju pozadinu.

Sve se odigralo 14. januara oko 6 časova ujutro, nakon čega je Noa pozvao policiju i uznemireno rekao:

Međutim, pukotine u Noinoj priči su brzo krenule da se pojavljuju, iako je konačno osuđen za ubistvo s predumišljajem tek novembra prošle godine.

Za početak bilo je sumnjivo što je, prema svedočenjima lekara Hitne pomoći, muž je delovao hladno čak i dok je žena umirala na njegove oče i nije se interesovao za njeno stanje dok su je spasavali.

Pojavila se i priča Ališine sestre koja kaže da je razmatrala razvod zbog finansijskih problema. Rodbina bračnog para se pitala da li će brak opstati, ali je supruga davala sve od sebe da prehrani dvoje dece stare 8 i 9 godina tako što je plela šalove i prodavala ih.

Najveća nelogičnost za istražitelje je bila Noina priča o toj kobnoj noći. On je tvrdio da je “čuo razgovor na voki-tokiju” u prizemlju kuće, pomislio da su dva provalnika unutra i krenuo da sačmarom brani ukućane. Prvo je ispričao da se Ališa popela do pola stepenica pre nego što je pucao sa njihovog vrha, ali nije jasno kako onda nije mogao da prepozna sopstvenu suprugu. Pokušao je da se opravda tog jutra nije imao naočare, a kasnije je promenio iskaz i rekao da je Ališa u stvari tek zakoračila na stepenice.

Na suđenju u novembru u sudnicu je doneta replika spornih stepenica, pa su porotnici imali prilike da se popnu i vide kako bi sve izgledalo iz Noine perspektive. Istražitelji su takođe pronašli crne tragove na prstima Ališe koji ukazuju da je bila jako blizu cevi sačmare.

Onda je pušten snimak poziva policiji. Noa se u tom trenutku potpuno slomio, uhvatio se za burmu i zaplakao.

Kada ga je pravda stigla, na izricanju presude je samo oborio glavu na sto, dok je porodica žrtve konačno odahnula. (objektiv.rs)