Policajac skidao sa interneta slike devojčica dok nije uhapšen: Pred sudijom se dogodio sramni PREOKRET

Svijet

Policajac skidao sa interneta slike devojčica dok nije uhapšen: Pred sudijom se dogodio sramni PREOKRET

Najgore je što se radi o osobi koja je i sama roditelj

Bivši policajac iz britanskog okruga Kenta uhapšen je nakon što je otkriveno da je u svom računaru, kako na poslu, tako i kući, držao slike kompromitujućeg sadržaja.

Tomas Blant (38), i sam otac dvoje dece, priveden je zbog sumnje da je s*ksualni predator jer je posedovao više stotina slika devojčica uzrasta od 10 do 12 godina.

Njegovu s*ksualnu izopačenost otkrio je kolega iz IT službe policijske stanice u kojoj je Blant radio kada ga je zamolio da pregleda, očisti i ponovo podigne sisteme na kompjuterima.

Blant je tada pokušao da obriše sav uznemirujući sadržaj, ali nije znao gde još u pretraživaču ali i samom kompjuteru mogu slike i linkovi da se pronađu.

Potom je prilikom privođenja pregledan i Tomasov privatni računar u kući u Ešfordu, kada je pronađen TOR alat za pretragu stranica, kao i ulazak na dark veb.

Tomas Blant branio se pred kolegama ćutanjem, a na sudu je rekao da se ne oseća krivim. Sud je uzeo u obzir da nikada nije osuđivan niti je imao mrlje u karijeri, kao i što je otac dvoje dece.

Samim tim, pošteđen je zatvora, na opšte zgražavanje lokalne javnosti.

Umesto zatvora, Blantu je uručena kazna od 24 meseca suspenzije s posla, potom je upisan u registar s*ksualnih predatora Velike Britanije, a i pet godina dužan je da pohađa kurseve za prevenciju s*ksualnih delikata.

– Blant je sve razočarao u službi. On je trebalo da predstavlja uzora, nekoga ko se bori protiv takvih osoba – rekao je Martin Ludlou iz Nacionalne agencije za kriminal. (objektiv.rs)