Zbog ovakvog i-mejla umalo da dobije OTKAZ: Pratioci u neverici zašto su šefovi želeli da je otpuste

Zanimljivosti

Zbog ovakvog i-mejla umalo da dobije OTKAZ: Pratioci u neverici zašto su šefovi želeli da je otpuste

Britanka Keti Herington doživela je nenamerno to da jedan njen tvit postane toliko viralan da nije mogla da shvati šta ju je u životu snašlo.

Keti je poslednje dve godine radila u jednoj konsultantskoj firmi koja ne zapošljava puno ljudi, ali u kojoj vlada stroga hijerarhija u svakom pogledu. Što ona nije baš primećivala.

Tako je Keti bila zamoljena da jednom prilikom do kraja smene pošalje svima i-mejl sa važnim podacima.

– Mejlu sam pristupila kao i svakom drugom. Najnormalnije sam sve napisala i poslala svima. Ujutro sam bila predmet priče na sastanku šefova. Želeli su da me otpuste. Bila sam u šoku, jer kad sam čula šta sam pogrešno uradila – smejala sam se – kaže Keti.

Ona je naime, poslala i-mejl u kojem nije po redu obeležila imena zaposlenih prilikom slanja po njihovoj starosti i poziciji u firmi.

– U i-mejl sam ubacila sve. Nikad nisam čula da neko u cirkularnim i-mejlovima obraća pažnju na to po kom su redosledu neka imena obeležena. Trebalo je prvo da stavim ime glavnog šefa, ujedno i nastarije osobe u firmi, pa druge po redu po starosti, pa treće, ali i da nekako u taj redosled uvučem i njihove pozicije. Svašta. Ponavljam, ostala sam u šoku – napisala je Keti na Tviteru.

Njen tvit šerovan je više desetina hiljada puta što pokazuje koliko su se i pratioci iščuđavali zbog cirkularne formalnosti tokom slanja i-mejla.

Keti nije otpuštena zbog toga, iako je jedan deo zaposlenih to tražio. S druge strane, sama je posle nekog vremena otišla, ali nije navela zašto. (objektiv.rs)