Majka danima držala dete zaključano u sobi: Zbog onog što mu se kasnije desilo preti joj DOŽIVOTNA ROBIJA

Svijet

Majka danima držala dete zaključano u sobi: Zbog onog što mu se kasnije desilo preti joj DOŽIVOTNA ROBIJA

Letisija Bravo (39) iz Njuburga u Njujorku optužena je za ubistvo drugog stepena, a mogla bi se suočiti i sa doživotnom kaznom zatvora jer je, prema navodima policije, sedmogodišnjeg sina držala zarobljenog u sobi i izgladnjivala ga, a dečak je kasnije umro od gladi.

Tužioci su objasnili da je žrtva, dečak Piter Kuakas, držan u spavaćoj sobi “iza vrata koja su se zaključavala spolja” kada bi boravio sa majkom, a sa njom je provodio vreme šest dana nedeljno.

Samo bi subotom bio “oslobođen” kada bi bio kod oca Artura Kuakasa.

Maleni Piter prestao je da pohađa onlajn časove u januaru, a Letisija Bravo bila je u kontaktu sa školom i objašnjavala da je bolestan i opravdano odsutan.

Dečak je u bolnicu prevezen 10. februara, gde je i proglašen mrtvim, a obdukcijom je utvrđeno da je umro od neuhranjenosti.

Bravo se suočava sa optužbama za ubistvo drugog stepena, a vrlo lako bi to moglo da se preinači i u prvi stepen, gde bi joj nad glavom visila doživotna zatvorska kazna.

Njen partner, dečakov otac Arturo, takođe je uhapšen zbog nemara.

– Nezamislivo je da neko prihvati odgovornost za brigu o detetu, a zatim mu uskrati osnovne životne potrebe. Zaista je uznemirijuće kako se ovo dete skrivalo od školskih vlasti pre nego što je umrlo. Imao je 17 kilograma sa sedam godina. Ne treba govoriti ništa više od toga – naveo je okružni tužilac Dejvid Huler.

Bravo i Kuakas pred sudom će se ponovo naći 26. oktobra. (objektiv.rs)