Sve ste probali ali NIKAKO NE USPIJEVATE DA SMRŠATE? 5 glavnih krivaca za gomilanje sala na stomaku

Zdravlje

Sve ste probali ali NIKAKO NE USPIJEVATE DA SMRŠATE? 5 glavnih krivaca za gomilanje sala na stomaku

Borba protiv gojaznosti nije laka, ali ni kratka. Najteže je početi sa dijetom i promijeniti svoje životne navike.

Međutim, ako ste probali sve moguće načine za mršavljenje, bez uspjeha, moguće je da neke stvari radite pogrešno.

1. Ne znate da se izborite sa stresom

Možda vam zvuči kao laž, ali stres zaista uzrokuje gojenje. Sva ta anksioznost može da stvori višak kortizola, hormona koji podstiče organizam na “skladištenje” masnoće. Pokušajte da uzmete pauzu od par minuta nakon sat vremena posla, usmerite se na disanje i opuštanje tijela.

2. Jedete pogrešne namirnice
Ugljene hidrate ne treba potpuno izbaciti iz ishrane, ali ih treba svesti na minimum. Ukoliko imate salo na stomaku, jedite više proteina i vlakana koja se nalaze u povrću.

3. Pijete više alkohola nego što je dozvoljeno
Sam po sebi, alkohol nema masnoća, ali njegovom apsorpcijom se usporava metabolizam, što ga čini velikim neprijateljem osoba koje pokušavaju da paze na svoju liniju.

4. Niste dovoljno fizički aktivni
Salo sa stomaka se najefikasnije skida pravilnom ishranom, ali i vježbanje može značajno da pomogne. Uvedite kardio program, barem 2 puta nedjeljno i primjetićete kako kilogrami nestaju veoma brzo.

5. Ušli ste u period menopauze
Tokom menopauze ženama se usporava metabolizam. Masne naslage oko struka žena koje su ušle u menopauzu jeste odgovor tijela na pad hormona estrogena. U menopauzi se događa da se skladištenje masnih naslaga sa bokova pomjeri na područje struka.

Međutim, nema potrebe da očajavate, ukoliko se pravilno hranite i uvedete fizičku aktivnost, salo sa ovog dijela tijela će nestati. (novi.ba)