LISTAJU VAM SE NOKTI? Ovo bi mogli biti razlozi OBRATITE PAŽNJU

Zdravlje

LISTAJU VAM SE NOKTI? Ovo bi mogli biti razlozi OBRATITE PAŽNJU

Ako imate problem s listanjem noktiju, to može biti posljedica brojnih svakodnevnih aktivnosti, od sportskih aktivnosti, korištenja neodgovarajuće kupke i sapuna, do nedostatka nekih enzima i vitamina.

Doktori sugeriraju da je promjena na noktima prvi znak da nešto morate promijeniti.

Suhi nokti

Ako imate suhu kožu, to se može preslikati i na suhoću kose i noktiju. Suha koža i nokti mogu biti posljedica pretjeranom izlaganju suncu tijekom ljetnih mjeseci, ali i solariju tijekom zime. Nokti i koža se hrane specifičnim enzimima i vitaminima i nije ih dobro naglo ukinuti različitim dijetama, posebice onima koje smo sami sebi odredili i dodijelili…

Agresivna manikura

Redovno korištenje nadogradnje ili trajnog gel-laka na noktima te nakon toga nepravilan postupak uklanjanja gela i dugotrajno izlaganje noktiju acetonu, mogu rezultirati uništenjem ploče nokta i dugotrajnom procesu listanja.

Neodgovarajuća dijeta

Ako u svoj organizam ne unosite odgovarajuće hranjive sastojke to će se direktno vidjeti i osjetiti najprije na vašoj koži, a potom i na noktima. Nokti i koža hrane se specifičnim enzimima i vitaminima i nije dobro naglo ih ukinuti različitim dijetama, posebno onim koje smo sami sebi odredili i dodijelili.

Zdravstveno stanje

Iako je listanje noktiju gotovo uobičajeno stanje koje obično ne uzrokuje zabrinutost, postoje slučajevi kada ono može ukazivati na ozbiljnije probleme. Dobro pogledajte svoje nokte i posavjetujte se s liječnikom.

Pravilna higijena noktiju

Ako pazite na nokte, oni će se manje lomiti. Higijena noktiju može značiti održavanje odgovarajuće normalne dužine noktiju i hidriranje uljima, kako ne bi postali krhki. Također, možete razmisliti i o nedjeljnom pilingu. (novi.ba)