Obavezno držite jedno oko zatvoreno kad noću idete u kupatilo: RAZLOG ĆE VAS ODUŠEVITI

Zanimljivosti

Obavezno držite jedno oko zatvoreno kad noću idete u kupatilo: RAZLOG ĆE VAS ODUŠEVITI

Vjerujemo kako će vas ovi trikovi oduševiti i biće vam žao što ih niste znali ranije.

1. TRIK DA BRŽE ZASPITE

Vjerujemo kako vam se često dešavalo da usred noći se probudite i morate do kupatila, a onda poslije ne možete ponovo da zaspite. Pokušajte da do kupatila odete sa jednim zatvorenim okom, jer ako su vam oba otvorena, mozak će misliti da je dan i biće vam teže da ponovo zaspite.

2. RAZMRDAJTE UDOVE

Sigurno vam se dešavalo da odjednom osjetite kao da vas bocka na hiljade iglica po tijelu. Razlog je taj što vam je nestalo kisika. Dovoljno je samo da istežete vrat prema naprijed i nazad i stanje će se normalizovati.

3. ŠTUCANJE

U našem narodu štucanje je obično znak da nas se neko sjetio, a stvarni razlog je to što se vazduh ‘zarobio’ u predjelu gdje prolazi zrak, kao i od previše gutanja vazduha. Kako bi vas ovo prošlo, otvorite usta i progutajte.

4. PROBADAJUĆA BOL U GLAVI

Da li vam se desilo da kad pojedete sladoled previše brzo osjetite probadajuću bol u glavi. Tada vam mozak zapravo javlja da nema dovoljno toplote. Ugrijte usta i vrh usta svojim jezikom.

5. KAKO DA LAKŠE PROGUTATE TABLETU

Stavite tabletu na jezik i potrudite se da su vam usne čvrsto zatvorene oko flaše. Brzim tempom popijte vodu i progutajte tabletu. Stavite tabletu na vrh jezika, sjedite u ravan položaj i uzmite gutljaj vode. Kada progutate tabletu sagnite glavu na dole i zatim nagnite ka gore.

6. TRIK PROTIV GLAVOBOLJE

Kad osjetite da će vas zaboljeti glava, pokušajte da vučete uho, jer će vam ovo pružiti olakšanje. Na ovaj način ćete prebaciti sljepoočnu kost dovoljno da u nju uđe svježa cerebralna kičmena tečnost i da očisti područje.

7. SPRIJEČITE KIHANJE U NEZGODNO VRIJEME

Ako se nađete u nezgodnoj situaciji, gdje ne bi bilo primjereno da kihnete, pokušajte da zatvorite usta i prislonite čvrsto svoj jezik odmah iza zuba.

8. PREVARITE STRAH

Većina ljudi ima strah od igle, ali ovo bi vas moglo spasiti od te neprijatnosti. Potrebno je da kašljete nakon što budete osjetili bol. (novi.ba)