Penzioneru dojadilo da mu dečak (12) stalno smeta tokom šetnje, pa mu se brutalno osvetio

Svijet

Penzioneru dojadilo da mu dečak (12) stalno smeta tokom šetnje, pa mu se brutalno osvetio

Penzioner Čua Ček Jong (67) iz Singapura napao je dvanaestogodišnjeg dečaka koji mu je prethodnih dana smetao tokom šetnje.

Čua je primetio dečaka kako konstantno vozi bicikl delom trotoara koji je on praktikovao da koristi za svoje šetnje, pa ga je posle nekoliko dana napao na ulici, prenosi Yahoo News.

Prvo ga je zaustavio, a onda i povukao sa bicikla na pod. Potom je dečaka nekoliko puta snažno ošamario, kritikujući ga što mu namerno smeta tokom šetnje.

Dečak se uplašio i iznervirao i odmah je penzionera prijavio obližnjim policajcima. Kako je bilo i svedoka, Čua je uhapšen zbog fizičkog maltretiranja dečaka.

Policiji je u stanici rekao da ga je dečak danima namerno provocirao vozeći bicikl tamo gde ne treba. Čua nije bio u pravu jer je dečak zapravo vozio po delu trotoara koji je u poslednje vreme predviđen da je za bicikliste.

Dečak je to i pokušao da kaže iznerviranom penzioneru, kojem je pao mrak na oči i izudarao ga je pred svedocima.

Čua Ček Jong proveo je u zatvoru pet dana pre nego što je pušten pred suđenje, a ni tamo neće imati neke velike šanse da izbegne ozbiljniju kaznu.

– Ovo je klasičan vid zlostavljanja dece. Penzioner je mogao da se raspita da li je tu deci dozvoljeno da voze bicikl, mogao je da promeni rutu šetnje. Nasilje nije u našem društvu dozvoljeno i ovo nećemo tolerisati – poručio je sudija koji je zadužen za Čuin slučaj.

Dečakov otac je u međuvremenu podneo i tužbu protiv penzionera za neosnovan napad na dete mlađe od 14 godina, što je protivzakonito u Singapuru.

Čua Ček Jong na kraju bi mogao da dobije i tri godine zatvora za napad, ali i da plati kaznu u visini od 5.000 dolara. (objektiv.rs)