Mazila je mačku, pa dobila TEŠKU INFEKCIJU: Na vreme posetila lekara, ali je izgubila ovu sposobnost

Svijet

Mazila je mačku, pa dobila TEŠKU INFEKCIJU: Na vreme posetila lekara, ali je izgubila ovu sposobnost

Testovima je utvrđeno da boluje od toksoplazmoze

Južnoamerička influenserka Manuela Gomez otkrila je na svom profilu na društvenim mrežama da je faktički izgubila jedno oko zbog bolesti koja se zove toksoplazmoza.

Kako navodi ona, da nije otišla lekaru na vreme, današnja priča bi bila drugačija i mnogo traumatičnija.

– Ne vidim na jedno oko. Uradili su sve testove i pokazano je da imam toksoplazmozu. Vrlo lako je to moglo da pređe na drugo oko i da potpuno oslepim da nisam otišla u bolnicu na vreme – kazala je Manuela, prenosi Kalle Blue Radio.

Prema njenim tvrdnjama, poreklo bolesti još nije poznato, a vrlo verovatno je u pitanju infekcija koju joj je prenela mačka.

Isključena je mogućnost da se radi o lošoj proceduri i greškama prilikom stavljanja veštačkih trepavica.

– Doktor mi je rekao da je prilično siguran da je to zbog mačke, ali da dodatni testovi još to moraju da potvrde. Rekli su mi a je infekcija uznapredovala i pripisali mi mnogo antibiotika. Doktor me ne uverava da ću videti kao pre, ali hvala Bogu što sam na vreme otišla lekaru da zaustavim infekciju kako se i na drugo oko ne bi proširila – dodala je Manuela.

Ona je dodala da ovakve infekcije mogu da se manifestuju i usled konzumacije kontaminirane vode ili hrane poput mesa, voća i povrća. (objektiv.rs)