Penzionerka (67) zapanjila lekare u Hitnoj: Zabolelo je OKO, pa otkrili šta je 35 godina u njemu TALOŽILA

Zanimljivosti

Penzionerka (67) zapanjila lekare u Hitnoj: Zabolelo je OKO, pa otkrili šta je 35 godina u njemu TALOŽILA

Operacija je bila riskantna zbog bakterija koje su se namnožile u očima

Da se lekari i medicinsko osoblje neretko suočavaju sa najrazličitijim slučajevima, svedoči i sledeća situacija.

Naime, jedna penzionerka iz Birmingema požalila se na čudan bol u oku, a onda je situacija dobila neočekivani brt.

– Niko iz mog tima, uključujući i mene, ovakvo nešto još nije doživeo – priznao je Rupal Morjaria, oftalmolog u bolnici Solihal u Birmingemu, koji je nedavno svedočio o neverovatnoj situaciji.

On je 67-ogodišnjoj gospođi je izvadio čak 27 sočiva iz oka. Tokom rutinske provere očiju ekipa okulista uočila je neuobičajeno veliku masu, što se na kraju pokazalo kao 17 kontaktnih leća spojenih u jednu. Da bi stvar bila bizarnija, naknadno su našli još deset sočiva.

Na pitanje kako je mogla toliko dugo da živi s 27 sočiva u oku, odgovorila je da nije bila svesna da joj nedostaje toliko sočiva i da je mislila kako je neugodnost u oku izazvana sindromom suvog oka i starošću.

– I gospođa je bila šokirana, nije uopštee bila svesna što nosi u oku. Priznala je da je dve nedelje nakon vađenja osetila olakšanje. Neverovatno… – nastavio je Morjaria.

Operacija je bila riskantna zbog bakterija koje su se namnožile u očima. Dotična gospođa čak 35 godina nije marila za sočiva u oku i eto, slučajno ih je konačno izvadila. (objektiv.rs)