Dana (42) proživela KOŠMAR, pa se zaključala u kupatilu: “Odmah sam pomislila na svog dvogodišnjeg sina”

Ispovijesti

Dana (42) proživela KOŠMAR, pa se zaključala u kupatilu: “Odmah sam pomislila na svog dvogodišnjeg sina”

Bol koju svaka žena proživljava, kada je prinuđena da kroz to prođe, je nemerljiva

Abortus je jedna od najtežih tema za svaku žena, a odluka na ovaj čin nikada nije doneta tek onako.

Bol koju nakon ovog čina proživljava jedna dama je na svojoj koži osetila i žena po imenu Dana (42) Ovo je njena priča:

– Nakon što je doktor Tiler ubijen, na televiziji sam gledala čoveka, za koga nisam znala da će postati moj lekar, kako govori na vestima. Trljala sam stomak i pitala se kako bi neko uopšte mogao da abortira u kasnim terminima.

Mesec dana kasnije, shvatila sam. Tokom 29-nedeljnog ultrazvuka, komore u mozgu su uvećane. Ne postoje rečim kojim bih mogla da opišem kako smo se muž i ja osećali kada smo saznali nekoliko nedelja kasnije da njen nervni sistem nije formiran. Nije da nisam želeo nesavršeno dete. Čak i uz sve intervencije kojim bismo je izvrgli, ona bi imala napade 70 odsto vremena i nikada ne bi sisala ili disala.

Do tada nismo mogli da otkrijemo problem. Moja prva pomisao bila je na mog dvogodišnjeg sina. Niko nije predstavio abortus kao opciju. Tokom vožnje automobilom kući, stalno sam govorila svom mužu:

-Molim te, nemoj misliti da sam loša osoba. Koliko sam znao, samo jedan lekar u zemlji bi tako kasno izvršio abortus, čak i iz medicinskih razloga. Morao je da nas odobri. Bio je u Koloradu, a mi u Merilendu.

Leteli smo u Boulder sledeće nedelje, i platili sve iz svog džepa. Čak 17.500 dolara za proceduru i oko 3.500 dolara za putne troškove u poslednjem trenutku. Uradili su sonogram da bi pronašli njeno srce i ubrizgali joj dugačku iglu. Izbrojala sam do četiri i ona je otišla. U šest ujutru, na dan kada je trebalo da se vratim na kliniku, osetila sam da mi je pukao vodenjak.

Bio sam sam u hotelskom kupatilu tako daleko od moje kuće. Htela sam da zaštitim svog muža. Nisam ga pustila unutra. Porodila sam se, sedeći na toaletu, i sedela sam tamo dok nisu došli doktor i sestra i odveli je kako treba. Za mene je sve to bilo drugačije nego za mog muža. Nosila sam je. Nisam osetila olakšanje sve dok se moja sledeća ćerka nije rodila. Sada imamo troje žive dece. Taj doktor mi je dao porodicu – zaključila je ona. (objektiv.rs)