MUŽ JE PRODAO ZA TELEFON! 26-godišnjakinja nestala bez traga, suprug SLAGAO POLICIJU da ga je napustila!

Zanimljivosti

MUŽ JE PRODAO ZA TELEFON! 26-godišnjakinja nestala bez traga, suprug SLAGAO POLICIJU da ga je napustila!

Jedan 17-godišnji Indijac je uhapšen zbog optužbi da je prodao svoju suprugu mjesec dana nakon vjenčanja.

Ženu, 26-godišnjakinju, spasila je policija iz okruga Baran u Radžastanu uz “velike muke” pošto su lokalni seljani odbili da dozvole policijskom timu da je odvede, ističući da platili su za nju.

Njih dvoje su se vjenčali u julu ove godine.

– U avgustu je par otišao u Radžastan da rade u fabrici. Međutim, nekoliko dana od kako je počeo da radi 17-godišnjak je prodao svoju ženu 55-godišnjem muškarcu iz okruga Baran za 180.000 rupija – rekao je Bulu Munda, inspektor zadužen za policijsku stanicu Belpada u okrugu Balangir.

Tinejdžer je potrošio novac na večeru i kupio sebi “pametni” telefon. Kasnije se vratio u svoje selo i kada ga je porodica njegove žene pitala za nju, rekao je da ga je napustila.

Porodica žene nije prihvatila njegovu priču i podnijela je prijavu policiji. Provjerili su njegovu evidenciju poziva i uočili praznine u njegovoj priči.

– Saslušali smo ga i saznali da je prodao ženu. Tim iz Balangira otišao je u Radžastan da uđe u trag ženi. Međutim, tamošnji mještani nisu dozvolili našem timu da je vrati, insistirajući da je žena kupljena – rekao je policajac, prenosi Srbija Danas.

Na kraju je policija ipak uspjela da spasi ženu i vrati je njenoj porodici. Sedamnaestogodišnjak je izveden pred sud za maloljetnike i poslat u popravni dom. (haber.ba)