Došao u nepoznati grad, pa u 21. godini postao BESKUĆNIK, a onda je na neverovatan način zaradio MILIONČE

Ispovijesti

Došao u nepoznati grad, pa u 21. godini postao BESKUĆNIK, a onda je na neverovatan način zaradio MILIONČE

Tajna njegovog uspeha oduševila je sve

Nik Mokuta (37) iz Rumunije imao je samo 21 godinu kad je prvi put došao u Los Anđeles.

U džepu je tada, kada je izašao sa aerodroma imao samo 500 dolara, ali i želju da uspe. Nažalost, već na prvom koraku taksista ga je opljačkao naplativši mu vožnju od 30 dolara čak 100.

U roku od nekoliko dana, mladi i neiskusni Nik izgubio je na ulicama “grada anđela” sav novac, pa je bio prinuđen da spava po parkovima i na klupama.

Danas je milioner koji živi u elitnom delu Los Anđelesa sa porodicom.

– To kako me je taksista izradio nije me pokolebalo. Uhvatio sam sebe da bauljam po parkovima grada, spavajući gde stignem. Nisam se predavao. Posle dve nedelje uspeo sam da pronađem posao. Radio sam u tržnom centru, na parkingu. Pokazivao ljudima gde da parkiraju, naplaćivao im ulaznice za centar. Tako sam narednih nekoliko meseci odvajao dolar po dolar sa strane da bih mogao da priuštim sebi sobu na periferiji u nekom motelu – kaže Nik.

Uporedo sa ovim poslom, Nik je sa nekim kolegama vežbao engleski dok se nije usavršio. Učio ga je dan i noć.

– Potom sam upisao kurs za brokere. Bio je skup, ali sam ga izgurao i dobio sam diplomu. Godine 2013. sam dobio posao u struci. Tada sam počeo na stranici eBay da prodajem elektroniku. Više radi eksperimenta, pošto sam čuo da i tako može da se zaradi. Nisam mogao da verujem da sam posle 5-6 meseci zarađivao i do 3.000-4.000 dolara. Dao sam otkaz kao broker i u potpunosti sam se prebacio na internet prodaju. Kao dete roditelja koji su bili savetnik, odnosno učiteljica, oduvek sam znao da je školovanje osnova za sve. Zato sam svakim danom samo učio i učio. Danas imam svoje stranice za prodaju na Amazonu i Volmartu – kaže Nik.

Zahvaljujući uspešnim prodajama i dobrim poznavanjem stanja na berzi i tržištu, muškarac poreklom iz Rumunije ima zaradu od 40 miliona dolara godišnje.

Poseduje više od 100 stanova u Rumuniji i SAD, dok u garaži ima četiri luksuzna automobila. Što se stanova tiče, neke je poklonio roditeljima i braći.

– Mislim da tajna mog uspeha leži u tome što se nikad nisam pokolebao kad sam gubio. Veoma sam uporan i nikad se ne predajem. Sedam puta sam pao u životu, ali osmi nisam. Volim što mogu da radim od kuće. Jedno nikada neću zaboraviti. Onih 500 dolara koje mi je dala baka da imam kad sam odlazio iz Rumunije za Los Anđeles – zaključio je Nik Mokuta za Miror. (objektiv.rs)