POREDALA JE ŠIBICE U SAKSIJU OKO CVIJEĆA: Kad vidite šta se desilo ODMAH ĆETE URADITI ISTO

Zanimljivosti

POREDALA JE ŠIBICE U SAKSIJU OKO CVIJEĆA: Kad vidite šta se desilo ODMAH ĆETE URADITI ISTO

Gajenje kućnih biljaka uvijek je uzbudljivo s obzirom na koristi koje bi to donijelo vama i vašem okruženju. Međutim, kada se pojave izazovi koji utiču na napredovanje i cvjetanje sobne biljke, može se činiti da su napori bili uzaludni.

Tome mogu doprineti sitnice poput premalo navodnjavanja, previše navodnjavanja, “stajanje” na promaji pa čak i “boravak” pored radijatora – ali najgore su sitne mušiće koje se često “lijepe” za biljke.

Na svu sreću postoji jednostavan trik koji omogućava da se brzo oslobodite sitnih mušica u saksijama, a sve što vam je potrebno je nekoliko običnih šibica.

Jednostavno, zabodite ih glavicama u zemlju na udaljenost pet centimetra od ruba saksije i zalijte cveće. Nakon dva dana, zamenite šibice novim, a nakon još dva dana mušice će nestati.

Na ovaj način poštedećete vaše biljke mučenja i nećete morati da ih “zalivate” raznim hemikalijama. Zbog fosfora i sumpora, koji se sadrži u sastavu šibica zemlja u kojoj je biljka ostaće zdrava a nezvani gosti će se razići. (novi.ba)