Majka troje dece svakodnevno uzimala besplatnu hranu: Prava istina o njoj dodatno je DOTUKLA volontere

Zanimljivosti

Majka troje dece svakodnevno uzimala besplatnu hranu: Prava istina o njoj dodatno je DOTUKLA volontere

Usluge banke hrane koristila je dve godine

Banka hrane Fido Nido u Birmingemu svakog radnog dana je dočekivala istuženu dve godine zaredom, a nesrećna majka troje dece nije imala novca za školske obroke svojih mališana.

Ispostavilo se da je ona nezaposlena, dok je njen muž zaposlen kao kamiondžija sa punim radnim vremenom, ali njegova plata nije bila dovoljna da se prehrani petočlana porodica.

– Roditelji dolaze svakog dana od ponedeljka do četvrtka nešto pre 18 časova da pokupe sendviče, hleb, voće, salatu i grickalice za školski obrok svoje dece sledećeg dana. Zatim petkom dolaaze dda pokupe veći paket sa hranom koji spremamo za celu nedelju – rekla je menadžerka projekta Fido Nido Rafa Ahmed.

Ona je kazala da Fido Nido uglavnom posećuju porodice koje su nezaposlene ili čija su primanja vrlo mala da ne mogu da odgovore britanskom standardu.

Naročito ih, navodi, pogađa kada vide roditelje sa više dece koji su postali tehnološki višak ili od svog poštenog rada nemaju čak ni za hranu deci, kao što je slučaj sa pomenutom ženom koja je svakodnevno posećivala banku hrane sa decom, pritom rastuživši sve zaposlene i volontere.

Prema zvaničnim podacima, u Birmingemu ima čak 20.000 ljudi koji su bez krova nad glavom ili im je potrebna socijalna pomoć. (objektiv.rs)