Zdrav ljubičasti napitak čisti organizam od početka: Svi sastojci su puni vitamina, preporodiće vam telo!

Zdravlje

Zdrav ljubičasti napitak čisti organizam od početka: Svi sastojci su puni vitamina, preporodiće vam telo!

Ako želite da napravite napitak koji će pročistiti organizam, smiriti upale i delovati antibakterijski, predlažemo vam recept za “Ljubičasti raj”.

U skromnom korenastom povrću nalazi se jedan od najbogatijih izvora alkalnih minerala iz vrta. Upotrebljavate li organski uzgojeno povrće, ne morate ga ljuštiti, lično ako je mlado i meko.

Komorač pročišćuje organizam i sadrži niz antioksidansa koji štite telesne stanice od oštećenja te deluju protuupalno. Odličan je izvor vitamina C i folne kiseline.Divni ukus anisa koji nam daje komorač odlično se slaže sa slatkim crnim ili crvenim grožđem. Crveni kupus deluje antibakterijski i napitku daje kraljevski ljubičastu boju, piše Zadovoljna.hr.

Sastojci za “ljubičasti raj”:

1/4 malog crvenog kupusa,1 mali komorač,200 g crnog ili crvenog grožđa,1 limun za posluživanje

Priprema:

Crvenom kupusu izrežite beli kocen i zatim ga, poprečno na listove, narežite na krupnije komade. Stavite ih u sokovnik.

Komorač narežite na četvrtine, dodajte ga soku od kupusa, zatim dodajte i grožđe.Na kraju ulijte limunova soka prema ukusu. Dobro promešajte i ulijte u čašu.

Savet plus: Želite li umesto grožđa tokom zime koristiti sezonsko voće, u soku “ljubičasti raj” možete ga zameniti s 200 grama jabuka.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. Ukoliko imate neki zdravstveni problem, prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa ljekarom.
Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu bez stručnog mišljenja. (domacikolaci.net)