IZBACILA JE ULJE IZ ISHRANE NA 30 DANA: Kad vidite kakva promjena se desila njenom tijelu, I VI ĆETE ODMAH ISTO URADITI!

Zdravlje

IZBACILA JE ULJE IZ ISHRANE NA 30 DANA: Kad vidite kakva promjena se desila njenom tijelu, I VI ĆETE ODMAH ISTO URADITI!

Da li vam je nekada palo na pamet da jedete hranu bez ulja? Nutricionista Julia Hever odlučila je to da testira, a evo do kakvih je rezultata došla.

Ona je spremala hranu bez ulja i pratila šta se dešava njenom tijelu.

“Uvijek sam vjerovala kako su kokosovo i maslinovo ulje veoma zdrava ulja i da su ona neizostavna kod zdrave ishrane. Jela sam ih skoro svakog dana uz svako jelo jer sam kuhala sa maslinovim uljem, kokosovo ulje sam mazala na tost, a ulje avokada sam koristila za spremanje humusa. Prije nekoliko meseci saznala sam da ona i nisu toliko zdrava jer nemaju nikakvu nutritivnu vrijednost i sadrže mnogo kalorija”, rekla je ona.

Poznato je kako samo jedna kašičica ulja sadrži oko 120 kalorija, a kao posljedicu konzumiranja tijelo ga skladišti i mi se gojimo. Ona je zato odlučila da u potpunosti izbaci ulje iz ishrane i koliko god da je bilo teško ona nije odustala.

“Mislila sam kako neću moći da ispržim povrće bez ulja, ali iznenadila sam se koliko namirnica ispušta svoje sokove ili vodu dok se kuha i peče, tako da nam ulje nije uopšte potrebno. Povrće se malo lijepilo za tiganj, ali bih ja uvijek dodala malo vode”, objasnila je ona, piše “Net.hr”.

Za samo dva mjeseca bez ulja njen stomak se smanjio, a ta promjena je vremenom bila sve više vidljivija.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. Ukoliko imate neki zdravstveni problem, prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa ljekarom.
Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu bez stručnog mišljenja. (novi.ba)