“Bivši muž mi svakog meseca šalje alimentaciju, a sada je otkrio KAKO TROŠIM TAJ NOVAC i besan je kao ris”: Kaže da pravim SIROMAŠKA od njegovog sina, ko je ovde u pravu?

Ispovijesti

“Bivši muž mi svakog meseca šalje alimentaciju, a sada je otkrio KAKO TROŠIM TAJ NOVAC i besan je kao ris”: Kaže da pravim SIROMAŠKA od njegovog sina, ko je ovde u pravu?

Svako od nas odrasta na drugačiji način, neke život mazi, a neki su morali mnogo rano da se susretnu sa mnogim nedaćama i da se prilagođavaju. Međutim, često način na koji odrastamo ne bude presudan u određivanju toga kakva osoba postajemo.

Nedavno je na “Redditu” jedna žena podelila svoju situaciju. Naime, ona je ušla u raspravu sa bivšim mužem zbog načina na koji njihov sin odrasta.

Napisala je: “Bivši muž mi daje izdašnu količinu novca za alimentaciju svakog meseca i možda koristim oko 20-30% od toga. Racionalno raspolažem sa budžetom, jer me je mama sama odgajala i uvek smo se držale strogo određenog budžeta. Moj bivši je odrastao u izobilju, uživajući i znajući da nikada u životu neće morati da brine o novcu, pa imamo različite ideje o tome kako izgleda “jeftino” življenje.”

Sve do sada je sasvim bilo u redu, međutim, njen bivši muž ima posebnu zamerku.

“Nedavno je moj bivši hteo da popriča sa mnom jer mu se nije svidela činjenica da sam naterala našeg sina da pešači do kuće iz vrtića. Hteo je da zna zašto ne bih kupila auto i ponudio mi je novac da ga nabavim. Kada sam mu rekla da su automobili skupi i da mislim da je to gubljenje novca, pogotovo jer bih ga retko koristila, rekao mi je da onda idem uberom kući umesto da ga teram da hoda. Opet sam mu rekla da ne želim, a on jeonda naveo spisak stvari zbog kojih misli da teram našeg sina da “živi jeftino”. Na primer: Nisam mu kupila nove kopačke ili gol kada je počeo da se bavi fudbalom (ima samo 4 godine), kupujem mu “jeftinu” odeću, retko ga vodim da jede napolje i ako odemo da kupimo igračku u prodavnici, dozvoljavam mu da dobije samo jednu, i to ne nešto što je super skupo. Hteo da zna na šta trošim sav novac koji mi daje ako ovako odgajam našeg sina, pa sam objasnila da većinu nisam koristila već sam ga stavilia na poseban računu za crne dane ili za važne potrebe našeg sina. Sada je ljut na mene što sam naterala našeg sina da “živi jeftino” i u suštini mi je rekao da prestanem da štedim i da mu dam stvari koje sada želi. Naravno, moj četvorogodišnji sin ne ide kući sam iz vrtića, uvek idem po njega pešaka, a to je samo 25 minuta hoda.”

Reakcije na njen post su bile razne, a neki od komentara su: “Sav taj novac bi trebalo da bude iskorišćen za izdržavanje vašeg sina, a ne za “odlaganje za crne dane”, stavljanje novca za pristup u fond fakulteta ili nešto za njegovu budućnost. To nije vaš novac, to je za vašeg sina.”, “Pretpostavljam da alimentacija iznosi nekoliko stotina dolara nedeljno. Potrošivši sve to na četvorogodišnje dete pretvara ga u razmaženo derište.”, “To je njihov novac, ako odgaja njegovo dete, a čini mi se da da, onda je to, takođe njen novac, za oboje da žive. Naravno da bi višak uštede mogao izgleda pomalo drsko, ali malo uštede je pametno u njenoj situaciji. Ona ne radi i očekuje se (pretpostavljam) da će odgajati dete. Zbogom karijero. Naterati dete da prošeta i ograničiti količinu poklona odlično je roditeljstvo.”

Mišljenja su podeljena, mnogi smatraju da ova majka ne bi trebalo tako da postupa sa novcem koji dobija kao alimentaciju, dok se mnogi, takođe i ne slažu sa tim. Šta vi mislite, da li treba da iskoristi sav novac, i da li greši u vaspitanju i u tome što se dete vraća iz vrtića pešaka? (zena.blic.rs)