Čekala je da je verim, a onda mi saopštila ISTINU O SVOM ŽIVOTNOM SNU i dođe mi da je OSTAVIM ISTE SEKUNDE: Ostao je SABLAZNUT nakon njene jednostavne želje

Ispovijesti

Čekala je da je verim, a onda mi saopštila ISTINU O SVOM ŽIVOTNOM SNU i dođe mi da je OSTAVIM ISTE SEKUNDE: Ostao je SABLAZNUT nakon njene jednostavne želje

Kada dolazi do planiranja bračnog života budući supružnici često nailaze na prepreke, bilo da je reč o finansijama, podizanju kredita, pitanju dece, zajednički dogovor nekada nije lako da se postigne.

Jedan čovek je tako na “Redditu” podelio svoj problem sa verenicom, otkrivši kako je san njegove buduće žene da ne radi, da bude kod kuće i da bude domaćica.

Budućem suprugu se ta ideja nikako nije svidela i smatra da mu je verenica lenja, a ona ima stav kako njen verenik ne podržava njene snove.

Čovek se anonimno obratio na “Redditu” i tražio od drugih savet za svoju situaciju. Par je bio više od tri godine u vezi, ali najvažnije pitanje došlo na red tek pre mesec dana i to nakon veridbe. Jedne noći dok su razgovarali o planiranju venčanja, njegova verenica ga je pitala što misli o tome da žena ostane kod kuće i posveti se poslu domaćice. Nasmejao se kada je to pitala jer je iskreno mislio da se šali, ali je ubrzo shvatio da je vrlo ozbiljna u vezi s tim.

“Rekla mi je da se ne smem i da želi da bude supruga koja ostaje kod kuće. Pitao sam je zašto, jer oboje zarađujemo prilično dobro na svojim poslovima, a ne možemo da priuštimo trenutni način života sa samo jednom platom. Odgovorila je da on zarađuje mnogo više novca od nje i dodala je da mogu da smanje životni stil, a zatim je dodala: “Dosta vremena mi se to motalo po glavi, mislim da rad od devet do pet jednostavno nije za mene.”, napisao je čovek.

Rekao joj je kako mu se ne sviđa ta ideja, ali da bi razumeo da dobiju decu i da želi da bude mama koja će da ostane kod kuće, ali mu jednostavno nije drago što bi ona samo da bude supruga i domaćica.

Naljutila se na njega i rekla da je manipulator, ali on je u svoju odbranu rekao da je to bio samo hipotetički scenario, jer nije u redu da bude jedini koji zarađuje hleb u kući. Tokom rasprave je takođe rekla svom vereniku da je razočarana njegovim ponašanjem i da bi trebalo da podržava njene snove, a on je u trenutku odgovorio: “Odakle to dolazi, zašto je tvoj san da budeš supruga koja ostaje kod kuće? Je li tvoj san da budeš lenja?”

Razgovor se u tom momentu pretvorio u prilično žustru svađu i na kraju je otišla kod svoje majke, kazavši da će razgovarati sa njim kad se on smiri. Završio je post napisavši: “Biću iskren ovde, ne želim da mi supruga ostaje kod kuće i ne radi, ne mogu da budem jedini koji se bori i zarađuje u porodici, jednostavno ne mogu i ne želim da podržim ovaj san. Želim ravnopravnu partnerku u životu, a nekog ko zavistan od mene i ko ne radi ništa produktivno sa svojim danima.”

Jedan korisnik “Reddita” je komentarisao: “Dakle, čekala je dok je ne zaprosiš i misli da te je omotala oko malog prsta i da sada može da ti pokaže svoje pravo lice i iskrene namere. Kako ima hrabrosti da ti kaže da si manipulator?”

Drugi korisnik se složio napisavši: “Čudno mi je što ste bili u vezi 3 godine, a ovaj razgovor se dogodio tek mesec dana nakon veridbe.”

A kakv je vaš stav, da li “posao” domaćice podrazumeva da žena ne radi ništa tokom dana i da gubi vreme i šta mislite o stavu ovog čoveka? (zena.blic.rs)