“Molila sam je tu da ne stoji”: Nataša u suzama, ostavila ćerku samu u sobi kad se dogodilo OVO

Svijet

“Molila sam je tu da ne stoji”: Nataša u suzama, ostavila ćerku samu u sobi kad se dogodilo OVO

Britanka Nataša Azadi (32) iz Tornabija znala je da je opasno da ćerku Džesiku (4) ostavlja samu u sobi jer je kamin u lošem stanju i moguće je da s njega otpadnu delovi mermera i povrede nekoga.

Kada su kupili kuću, prihvatili su da imaju postojeći visoki kamin za koji je bila potrebna rekonstrukcija. To što je odlagala rad na njemu koštalo je malu Džesiku života.

Džesika se igrala sama u dnevnoj sobi kada joj je Nataša rekla da dođe kod nje u kuhinju i pomogne joj tokom spremanja ručka.

Devojčica je bila tvrdoglava jer je želela da pleše uz neki crtani film, pa je insistirala da bude sama u sobi. Majka je odustala od ubeđivanja i nastavila je sa svojim obavezama.

A onda se kućom prolomio vrisak koji će je pratiti do kraja života.

– Zvučalo je kao da je pala bomba. Znala sam da se odlomio deo mermera i dok sam trčala ka sobi samo sam se pitala da li je slučajno pao na Džesiku. Zatekla sam je kako leži na podu sobe u lokvi krvi. Brzo sam u suzama pozvala policiju iako sam videla da ne diše. Nije joj bilo spasa – ispričala je Nataša

Ovih dana novinari iz Tornbija ponovo su kontaktirali Natašu Asadi kako bi videli da li se ikada uspela oporaviti od nezamislive tragedije.

– Nije mi lako. Imam i dobrih dana, ali je loših daleko više. Nikad se neću oporaviti. U međuvremenu sam obolela od depresije, počela sam da pijem, pa sam bila u pravom ličnom ponoru. Nisam videla izlaz. Dok nisam počela da idem na terapije i odvikavanje od alkohola svaki dan prolazio je na isti način. Mrak, tama i suze – kaže Nataša.

Dodaje da je gubitak deteta nešto najgore što se jednoj osobi može dogoditi.

– Džesika mi je bila jedino dete, a planirala sam da ima barem još brata ili sestru. Za ovih pet godina mnogo sam se borila da pronađem ikakav motiv da živim. Jedino što me je držalo i što me danas motiviše je osećaj da živim sada za nju i što bi ona danas imala devet godina i bila bi ponosna na naš dom i svoju majku. Kamin sam srušila odmah posle nesreće. Htela sam momentalno da prodam kuću, ali sam odustala jer se ona u njoj rodila, prohodala i naučila da priča. Uspomene – kaže Nataša.

Kaže i da je Džesika bila obožavana od svih i po prirodi uvek nasmejana i pozitivna devojčica.

– Sva sreća pa sam je snimala često dok je odrastala, pa mogu da je gledam svaki dan. U međuvremenu sam energiju počela da crpim i iz toga što na Instagram profilu pomažem drugim roditeljima sa sličnim proživljenim tragedijama da očvrsnu i krenu dalje – rekla je Nataša Asadi koja je ovih dana objavila i knjigu o tome kako dalje u životu kad se izgubi dete. (objektiv.rs)