SMRDI VAM IZ USTA, A REDOVNO PERETE ZUBE: Magično sredstvo protiv užasnog zadaga, evo kako da ga pripremite (RECEPT)

Zdravlje

SMRDI VAM IZ USTA, A REDOVNO PERETE ZUBE: Magično sredstvo protiv užasnog zadaga, evo kako da ga pripremite (RECEPT)

Znate li šta je zajedničko problemu lošeg zadaha, slabe koncentracije, cirkulacije, konstantnih bolova i prehladi? Iako na prvi pogled ne postoji ništa što ih međusobno povezuje, svi se mogu liječiti jednim čajem!

Čaj od ruzmarina pomaže ljudima koji imaju ovaj problem. Naime, ruzmarin pozitivno utiče na rad mozga zbog svog antioksidantivnog dejstva, kao i do opuštanja, što vodi boljoj koncentraciji. Sa druge strane, čaj od ruzmarina blagotovorno deluje i u slučajevima bola prouzrokovanog reumatskim oboljenjem, glavobolje, zubobolje ili menstrualnih bolova, ali i kod nadimanja, otežanog varenja ili gorušice. U svakom slušaju jedna šolja ovog čaja riješit će vam bolove i osjećat ćete se mnogo bolje.

Takođe, u slučaju pojave različitih vrsta infekcija usne duplje kao što su afte, savjetuje se ispiranje usne duplje ovim lijekovitim napitkom. Veoma blagotvorno djeluje i na dah, tako da ga možete koristiti ukoliko imate problema sa lošim zadahom.

Priprema:

Za jednu čašu čaja potrebna je jedna kašičica ruzmarina i 250ml vode. Kuvati vodu do trenutka ključanja. Nakon toga dodati ruzmarin i nastaviti sa kuvanjem još dva do tri minuta. Posudu sa vodom i ruzmarinom ostaviti da odstoji još desetak minuta, nakon toga procediti i čaj je spreman za konzumiranje, prenosi Srbija danas.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. Ukoliko imate neki zdravstveni problem, prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa ljekarom.
Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu bez stručnog mišljenja. (novi.ba)