Teško pokretna žena morala da napusti stan, a kad je videla gde su je smestili, nije joj bilo dobro

Svijet

Teško pokretna žena morala da napusti stan, a kad je videla gde su je smestili, nije joj bilo dobro

Rouz Strejn (61), žena sa invaliditetom, svedena je na spavanje na baštenskom nameštaju nakon što je useljena u prazan stan.

Ona je morala da napusti svoj dom zbog infestacije grinja i laknulo joj je bila kada joj je ponuđen stambeni prostor, ali je bila šokirana kada je ušla u stan i shvatila da nema osnovnu opremu, poput kreveta, šporeta, mikrotalasne pećnice…

Sada, kaže, pati od iscrpljujućih bolova u leđima zbog improvizovanog rasporeda spavanja koji uključuje tri staolice sastavljene jedna uz drugi i baštenskog nameštaja.

Asocijacija koja obezbeđuje stanove u Južnom Lanarkširu ističe da se radi na obezbeđivanju prikladnijeg mesta za spavanje ove stanarke.

– Spavala sam na stolicama koje sam spojila. Nedavno sam se razbolela od upale grudnog koša posle čega sam završila u bolnici na 10 dana, iako zdravstveno gledajući nije bilo potrebe toliko dugo da ostanem hospitalizovana. Mislim da su samo želeli da se naspavam i pomogli su mi znatno više nego socijalni rad do sada – navela je Rouz.

Dijabetes je 61-godišnjakinju ostavio u polupokretnom stanju, a prilikom hodanja redovno ostaje bez daha, a niz stepenice ne može da se spusti.

Njen očaj da pronađe mesto za život naterao ju je da prihvati stan na prvom spratu, ali zbog njen život postaje svakodnevna borba jer se pritom plaši i lifta (objektiv.rs)