Posle 48 godina porodica i dalje traži Anu: Došla iz ŠKOLE, presvukla se i niko je više nije video

Ispovijesti

Posle 48 godina porodica i dalje traži Anu: Došla iz ŠKOLE, presvukla se i niko je više nije video

Agonija njene majke se nikada nije završila

Popodne 16. januara 1973. godine, Ana Voters – plavokosa vaspitačica u osnovnoj školi, došla je kući školskim autobusom, kao i svaki dan. I, porodica je nikada više nije videla.

Padala je kiša i kod kuće se kuvala supa na šporetu. Dok je njena mama bila u poseti kod prijateljice iz San Franciska na dan, Ana se iz školske odeće presvukla u farmerke i majicu na plavo-bele pruge. Navukla je gumene čizme pre nego što je odlutala na zadnji trem. Onda je nestala.

Većina roditelja proživljava trenutak terora kada shvati da nešto nije u redu sa detetom, a upravo to se desilo i Aninoj majci. Njena agonija se nikada nije završila.

U početku, potraga se fokusirala na teoriju da je mlada Ana pala u potok nedaleko od porodične kuće, i udavila se. Njena majka rekla je da je u tom trenutku osećala da je potok najveća opasnost. Međutim, policija je pretržila područje oko potoka, ronioci su pretraživali vodu, ali ni četriri dana kasnije nije bilo traga o Ani.

Ana Voters bi danas imala 38 godina. U danima, a zatim nedeljama, i konačno godinama, nakon njenog nestanka, onima koji su bili blisko uključeni postalo je očigledno da se Ana najverovatnije nije udavila u potoku. Pitanje šta se dogodilo tog utorka popodne je Anina porodica iscrpila u narednih, skoro 50 godina. (objektiv.rs)