Godinama morao da plaća alimentaciju za dete koje NIJE NJEGOVO: Nakon DNK testa imao je samo jedan zahtev

Ispovijesti

Godinama morao da plaća alimentaciju za dete koje NIJE NJEGOVO: Nakon DNK testa imao je samo jedan zahtev

Tvrdi da mu je čitav život uništen

Vatrogasac Džejms Simpson (32) iz Piterheda otvorio je dušu za britanske medije i ispričao kako mu je život uništila sedmogodišnja borba za izdržavanje deteta koje nije bilo njegovo.

On je naveo da je ostao bez krova nad glavom i u velikim dugovima nakon što mu je sa plate skinuto čak 20.000 funti za plaćanje alimentacije tokom dugotrajnog spora oko lažnog potraživanja očinstva.

Tri godine nakon što je urađen DNK test, Džejms samo želi da mu vrate pare koje su mu protivzakonito oduzete.

– Uništili su mi život. Prošao sam sve od trenutaka kada sam imao mogućnosti da kupim kuću, do trenutka kada nemam para ni za pretplatu telefona. Podigao sam kredite za koje sam znao da ću se boriti da ih vratim i nisam ih platio, što je uništilo moj kreditni rejting. Moja životna ušteđevina je nestala. Godinama pokušavam da vratim svoje pare, ali izgleda da nikog nije briga u administraciji – naveo je Džejms, prenosi Dejli rekord.

Životna drama počela je kada ga je Služba za izdržavanje dece kontaktirala i rečeno mu je da ga je žena sa kojom je ranije bio u vezi imenovala za oca svog deteta.

Pristao je na DNK, ali nije želeo da plati troškove jer je bio gotovo siguran da dete nije njegovo.

– Od prvog telefonskog poziva rekao sam im da to nije moguće. Nikada nisam imao intimne odnose sa majkom tog deteta – naveo je Džejms.

Utvrđeno je da i dokazano da nije otac deteta, ali iz Službe za izdržavanje dece nikako da mu refundiraju sve troškove koje je imao tokom svih ovih godina za izdržavanje deteta koje nije njegovo. (objektiv.rs)