Ima 37 godina i uskoro će dobiti 12. dete: Zatrudni jednom godišnje, a evo zašto sve ovo ZAISTA radi

Ispovijesti

Ima 37 godina i uskoro će dobiti 12. dete: Zatrudni jednom godišnje, a evo zašto sve ovo ZAISTA radi

Kaže da idealnu porodicu zamišlja sa po šest dečaka i devojčica

Kortni Rodžers (37) iz Santa Fea početkom sledeće godine postaće majka 12. deteta. Ona je, naime, trudna svake godine od 2008. kad se udala za pastora Krisa.

Par već ima 11 dece: Klinta (11), Kleja (10), Kejda (9), Keli (7), Keša (7), Kolta (6), Kejsi (6), Kalenu (4), Kejdi (3), Korejli (2) i Harisa (1).

Dvanaesta beba stiže u martu, a porodica već štedi novac pa koriste platnene pelene i ne kupuju gotove grickalice, već za užinu jedu voće koje uzgajaju u sopstvenom vrtu.

Kortni je bila devica kad se udala, a kontracepciju ne koristi jer, kako kaže, ne zna kako.

– Ljudi nas ponekad osuđuju. Ne vole velike porodice i smatraju da ne možemo da brinemo o toliko dece. Nije me briga jer su to stranci koji nas uopšte ne poznaju – kaže ona za britanski San.

Svu decu školuju kod kuće, a Kortni je domaćica koja brine o farmi. Kaže da je oduvek sanjala o tome da bude mama.

– Htela sam decu, ali nisam imala precizan broj. Suprug je predložio 10, toliko ih je imala njegova majka. Nakon 10. sam se i dalje osećala mladom i imam osećaj da je porodica sa šest dečaka i šest devojčica savršena – dodaje.

Nažalost, u ovih 13 godina Kortni je doživela i tri pobačaja.

– Obično ujutro doručkujemo oko osam sati i onda školujem decu do 11 ili 11:30. Tada čistimo i ručamo. Bebe onda idu na spavanje, a starija deca moraju da budu tiha. Posle još učimo, obavljamo poslove na farmi, čistimo i večeramo. Deca obično pogledaju crtaće i onda ih spremamo za spavanje. U krevetu su do 20 ili 20:30 – opisala je svoj dan.

Sa životom je, ističe, srećna. Na hranu nedeljno troši između 400 dolara. Za božićne darove i prazničnu odeću planira da izdvoji između 2.500 do 3.000 dolara.

– Božićno vreme nam je omiljeno u godini. Jedva čekamo praznike – zaključila je. (objektiv.rs)