NAPRAVITE SEBI OVAJ NAPITAK: ČISTI KRV, UKLANJA VIŠAK MASNOĆE, TE UBRZAVA METABOLIZAM (RECEPT)

Zdravlje

NAPRAVITE SEBI OVAJ NAPITAK: ČISTI KRV, UKLANJA VIŠAK MASNOĆE, TE UBRZAVA METABOLIZAM (RECEPT)

Kako se ne bi zadržavali toksini u krvi treba povremeno napraviti čišćenje. Zadržavanjem toksina u krvi postajemo hronično umorni, patimo od nadutosti i imamo problema sa cirkulacijom.

Ove tegobe mogu se odstraniti pomoću jednostavnog pripremljenog napitka iz vaše kuhinje. Sve što vam treba je bijeli luk (češnjak) i crno vino. Ovaj ljekoviti napitak čisti krv, uklanjajući višak masnoće i soli iz organizma te ubrzava metabolizam.

Sastojci: 12 češnja (delova) bijelog luka (po mogućnosti domaćeg). Pola litre crnog vina (po mogućnosti domaćeg).

Priprema:

Češnjeve bijelog luka očistite, isecite na četvrtine i stavite u staklenu flašu. Dodajte pola litra crnog vina i flašu dobro zatvorite. Držite je na sunčanom/svijetlom mjestu oko dvije sedmice (14 dana). Svaki dan je nekoliko puta protresite, kako bi se sastojci izmješali.

Nakon dvije sedmice, procijedite sadržaj iz flaše i ponovo je vratite u istu flašu koju ste prethodno isprali. Uzimajte 1 kafenu kašičicu tri puta dnevno, u periodu od mjesec dana.

Upozorenje:

Ovo je snažan napitak za čišćenje i jačanje krvi pa ga primjenjujte u razmaku od 6 mjeseci između dva tretmana.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. Ukoliko imate neki zdravstveni problem, prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa ljekarom.
Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu bez stručnog mišljenja. (haber.ba)