Muče vas proširene vene? Ovi kućni sastojci će vam pomoći

Zdravlje

Muče vas proširene vene? Ovi kućni sastojci će vam pomoći

Procjenjuje se da oko polovica muškaraca i žena ima problema s proširenim venama, a problem se može ublažiti jabučnim octom, češnjakom ili čak lješnjacima.

Problem proširenih vena može se prevenirati, odnosno ublažiti i nekim domaćim lijekovima, bez odlazaka na skupe tretmane ili operacije, piše 24sata.

Evo nekoliko savjeta o tome kako si pomoći protiv ljubičastih mrlja na koži nogu.

Jabučni ocat

Općenito je koristan za čišćenje organizma, pa se preporučuje svaki dan popiti čašu vode sa žličicom do dvije jabučnog octa. Međutim, ako se borite s venama, preporučuje se piti vodu i ocat u omjeru pola-pola.

Može se primijeniti i direktno na kožu. Prije nego odete u krevet, nalijte malo octa u ruku, pa nanesite na područje s proširenim venama. Masirajte to područje nekoliko minuta. Ponovite i ujutro nakon buđenja.

Da biste smanjili vidljivost vena, ove masaže treba ponavljati barem dva mjeseca.

Češnjak 

Odličan je za smirivanje upala svih vrsta, pa i simptoma proširenih vena. Pomaže potaknuti cirkulaciju i ukloniti toksine koji se nakupljaju u krvnim žilama. Uzmite šest režnjeva češnjaka i staklenku koja se može zatvoriti, a trebat će vam i tri naranče te maslinovo ulje.

Narežite češnjak i stavite ga u staklenku. Iscijedite sok od naranči, pa dodajte u posudu. Dodajte i dvije žlice maslinovog ulja i ostavite smjesu da miruje tijekom 12 sati. Potom protresite staklenku i dobro promiješajte sastojke. Nekoliko kapi te otopine stavite na ruku pa umasirajte kružnim pokretima u vene.

Nakon toga pamučnom krpom omotajte noge tijekom noći. To biste trebali raditi svaki dan po 15-ak minuta tijekom nekoliko mjeseci.

Ostali domaći lijekovi

Nekoliko puta dnevno na dio noge s proširenim venama možete staviti oblog od pamučne krpe koju ste namočili u ulje lješnjaka.

Šalicu suhog lišća od nevena skuhajte u četiri šalice vode i namočite pamučnu krpu u tu mješavinu, pa stavite kao oblog na vene dok se ne ohladi.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. Ukoliko imate neki zdravstveni problem, prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa ljekarom.
Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu bez stručnog mišljenja. (haber.ba)