Svekrva je PONIZILA na porodičnoj proslavi: Čekala je godinu dana na OSVETU, a onda se desio još veći šok

Ispovijesti

Svekrva je PONIZILA na porodičnoj proslavi: Čekala je godinu dana na OSVETU, a onda se desio još veći šok

Žena je podelila krajne neobičnu situaciju

Praznično vreme trebalo bi biti provedeno u prijatnim trenucima sa svojim najbližima, međutim svesni smo kako je to gotovo pa i nemoguće.

Jedna Amerikanka objavila je svoju priču kako je očajnički pokušavala da usreći porodicu svog muža, ali ne samo što nije usrećila njih, već nije ni njen suprug bio najsrećniji. Ipak, na njegovu žalost, sledeće godine mu je “pokazala”.

– Kad sam se bila tek udala, pripremala sam se za svoj prvi Božić sa porodicom svog supruga. Potrebno je napomenuti kako je reč o ljudima koji su ludi za Božićem. Znate onu jednu kuću na ulici koja ima apsurdnu količinu lampica i ukrasa? To su oni – napisala je Amerikanka koja je istakla dve stvari: njen cilj da impresionira porodicu svog muža i njegovu karakteristiku da prisvoji zasluge kad nešto dobro prođe.

– Pre Božića kupovala sam i motala poklone kao da moj život zavisi o tome. Svako je dobio pažljivo zamotani poklon, sa mašnom i trakom kao i sa ručno rađenim porukicama – kazala je i dodala:

– Željno sam očekivala božićno jutro. Ušli smo u dnevnu sobu, gde su svi članovi porodice seli oko jelke za ceremoniju darivanja poklona. Ta ceremonija je važan deo dana za porodicu mog muža. Naime, neko od njih je odabran da nosi kapu Deda Mraza i svakome deli poklone. Kad je tvoj red da otvoriš poklon, svi oni te gledaju. Ono što ja tada nisam znala da je to svojevrsni oblik analize koji se kasnije komentariše među njima – ispričala je žena.

Opisala je kako je podeljeno nekoliko poklona, među ostalim i poklon koji je ona pripremila za svog supruga. S obzirom na to da je bilo reč o nečemu što je on dugo želeo, nije mogla da dočeka da otvori poklon. Međutim, načekala se jer on nije mogao da otvori poklon.

– Kako nismo smeli da razgovaramo tokom ceremonije, svi smo sedeli u tišini i gledali odraslog muškarca kako se bori sa trakom. Nakon što se mučio 10 minuta, tiho sam mu sugerisala šta da učini.

Ceremonija se nastavila. A kad je njen suprug dobio drugi poklon, njegova majka samo mu je rekla sa smeškom na licu kako mu neće reći kako da ga otvori.

– Vrlo brzo, poklon od njegovih roditelja sam dobila i ja, ali s neiskrenim izvinjenjem što nema mašnu. Tada sam shvatila da sam očito prekršila nepisano pravilo kad sam koristila traku i mašnu. Nakon ručka poslali su me da pokupim smeće od papira za zamotavanje i bacim ih, što mi je bilo neobično jer sam inače učestvovala u pranju suđa nakon jela. Kad sam se vraćala, načula sam njihov razgovor kako sam apsolutno grozna u kućnim poslovima, kako sam očito nekom platila da zamota poklone koji nisu bili primereni i kako sam nezahvalna na svemu što su mi pružili. Tada se priključio u razgovor moj muž koji je rekao da, da je znao da ću biti tako glupa za poklone, da bi mi pomogao, ali daj je bio u velikoj gužvi zbog posla. Tada sam poludela. On je bio na godišnjem odmoru, dok sam ja radila dodatne smene kako bih dobila unapređenje – istaknula je Amerikanka.

Suprug joj se kasnije izvinio i objasnio kako su njegovi ludi za Božićem, te kako bi ona trebalo da prepusti brigu oko božićnih poklona njemu.

– Zbog toga sam iduće godine kupila svima njima samo po jedan poklon. Samo od mene. Zamotala sam ih u jednostavni papir za zamatanje sa malo selotejpa. I tako je stiglo božićno jutro, a moj muž dobio je čast da nosi kapu Deda Mraza. Negde u polovini ceremonije počeo je panično da gledati uokolo kad je shvatio da ispod jelke nema poklona za njegovu porodicu od njega. Kasnije me povukao sa strane i pitao šta se to dogodilo, pa sam mu samo odgovorila: “Prepustila sam tebi poklone za porodicu.”

Žena je ispričala da je kasnije usledio još veći šok – treće proslave Božića nije bilo jer su se oni u međuvremenu razveli. (objektiv.rs)