AKO KAŠLJETE I CURI VAM NOSI, PROBAJTE OVAJ BESPLATNI TRIK: Ublažava simptome prehlade za par minuta!

Zdravlje

AKO KAŠLJETE I CURI VAM NOSI, PROBAJTE OVAJ BESPLATNI TRIK: Ublažava simptome prehlade za par minuta!

Zima je doba godina kada je naš imunitet najslabiji i postajemo podložniji prehladama, virusima i gripu. Simptom prehlade koji nas najčešće najduže muči svakako je curenje nosa, kao i dosadan kašalj. Pored savjeta ljekara, za ublažavanje ovih simptoma možete isprobati jedan besplatan i potpuno prirodan lijek – vežbe disanja, piše Sensa.

Vježbe disanja imaju za cilj jačanje mišića dijafragme i pomažu u istezanju mišića koje se pokreću pri disanju. Kao takve, mogu biti korisne ne samo tokom prehlade, već i za prevenciju bolesti. Neće vam oduzeti duže od par minuta, a pozitivno deluju na zdravlje, imunitet i dugovečnost.

Vježba disanja protiv kašlja – Vježbanje sa jastukom može pomoći da ublažite napade kašlja i smanjite bol. Potrebno je da sjednete na stolicu, pritisnete jastuk rukama na stomak i duboko udahnete. Tokom napada kašlja, tijelo je blago nagnuto napred i snažno se oslanjajte stopalima na pod.

Vježbe za poboljšanje disanja – Sjedeći na stolici, opustite ruke, spuštajući ih duž tijela. Tokom dubokog, odmjerenog udisaja, ramenima činite kružne pokrete napred-nazad, po jednom za svaki udah i izdah. Ponovite oko 5-10 puta.

Vježbanje disanja dijafragmom – Zahvaljujući ovoj vježbi biće opustićete grudne i trbušne mišiće. Budite u ležećem položaju, a obe ruke stavite na stomak, ruke treba da budu razdvojene. Polako, duboko udahnite kroz nos, a polako podižite stomak, dok grudi treba da miruju. Vježba treba da se ponavi 5-7 puta.

Vježbe disanja protiv prehlade – Ova vježba pomaže da se proširi zid grudnog koša. Sjedite na stolici i ruke držite sa strane. Tokom odmerenog udaha, lopatice na leđima spojite i spuštajte nadole. Polako izdahnite, kao da treba da ugasite plamen svijeće. Vježba se može ponoviti 5-7 puta sa intervalom od 5 sekundi. (novi.ba)