ŽALUZINE ĆE ZASIJATI KAO NOVE ZA SAMO 5 MINUTA: U 2 koraka je sve gotovo, treba vam samo 1 SASTOJAK

Zanimljivosti

ŽALUZINE ĆE ZASIJATI KAO NOVE ZA SAMO 5 MINUTA: U 2 koraka je sve gotovo, treba vam samo 1 SASTOJAK

Iako ne postoji magični štapić kojim ćete zamahnuti i učiniti da venecijaneri zasijaju, ipak ima nekoliko praktičnih savjeta koje možete da iskoristite

Iako su venecijaneri prilično korisna stvar jer nam omogućavaju da se zaštitimo od sunca, nepoželjnih pogleda, vrućine, ulične rasvete, činjenica je da su i prava noćna mora kada je u pitanju čišćenje.

Njihovo održavanje nije tako jednostavno i zahteva malo više vremena i strpljenja.

Većina domaćica izbjegava da temeljno briše prašinu sa venecijanera, jer za to vrokeme može da uradi više stvari u kući.

Iako ne postoji magični štapić kojim ćete zamahnuti i učiniti da venecijaneri zasijaju, ipak ima nekoliko praktičnih savketa koje možete da iskoristite.

1. Usisavanje

Kada usisavate kuću ili stan, nemojte zaobići ni prozore, odnosno venecijanere. Koristite mekanu četku za usisivač i detaljno ih usisajte, posebno ćoškove ramova za prozore, a potom spustite venecijanere i usisajte cijelu površinu.

2. Sirće i voda

Usisavanje je savršen način da uklonite prašinu koja se nakupila na venecijanerima, međutim, da bi izgledali kao novi, potrebno je da ih prebrišete.

Za ovaj trik pripremite:

100 ml tople vode

100 ml sirćeta

pamučnu čarapu

U posudi pomiješajte sirće i vodu, pa umočite čistu pamučnu čarapu u rastvor. Čarapu navucite na ruku i brišite jedno po jedno rebro venecijanera sa obje strane.

Kada se čarapa zaprlja, samo je ispjerite u čistoj vodi, ponovo umočite u rastvor i nastavite postupak. (novi.ba)