Ovo su tragično nastradala djeca koja su pala sa 10 metara nakon što je vjetar podigao dječiji dvorac

Svijet

Ovo su tragično nastradala djeca koja su pala sa 10 metara nakon što je vjetar podigao dječiji dvorac

Šesto dijete umrlo je u bolnici nakon što je dječiji dvorac na naduvavanje poletio u zrak na školskoj priredbi u Australiji krajem prošle sedmice, saopštila je policija u nedjelju, piše CNN.

Jedanaestogodišnji dječak Čejs Harison (Chace Harrison) “preminuo je u bolnici danas popodne”, rekao je komesar policije Tasmanije Deren Hajn (Darren Hine) u saopćenju.

– Naše misli su i dalje s njegovom porodicom, porodicama i voljenima sve djece koja su uključena, tokom neshvatljivo teškog vremena – dodao je Hajn.

Dječak je bio jedno od devetoro djece koja su pala sa 10 metara sa zamka na naduvavanje kojeg je podigao vjetar u zrak tokom priredbe na kraju godine u osnovnoj školi “Hillcrest” u Devonportu, na sjevernoj obali države Tasmanije.

U tragediji je poginulo ukupno šestoro djece. Dvoje djece i dalje je u kritičnom stanju u bolnici, dok se jedno oporavlja kod kuće, dodala je policija.

Policija je ranije objavila imena i slike ostalih pet žrtava, uz dozvolu njihovih porodica. To su Edison Stjuart (Addison Stewart, 11), Džalajlah Džajne-Mer Džones (Jalailah Jayne-Maree Jones), Džaj Šian (Jye Sheehan), Peter Dodt i Zejn Melor (Zane Mellor), koji su imali 12 godina.

U toku je istraga o tome šta je izazvalo tragediju, uključujući jačinu vjetra u to vrijeme i kako je zamak bio vezan za zemlju. (avaz.ba)