VAŽNO OBRAĆANJE POZNATOG SRPSKOG DOKTORA: Svi to radite, a krajnje je opasno – UNIŠTAVA SE ĆELIJSKA MEMBRANA!

Zdravlje

VAŽNO OBRAĆANJE POZNATOG SRPSKOG DOKTORA: Svi to radite, a krajnje je opasno – UNIŠTAVA SE ĆELIJSKA MEMBRANA!

Dr Slobodan Dunjić, ljekar integrativne medicine, gostovao je u „Uranku“ na K1 televiziji i otkrio na koje sve načine možemo da ojačamo imunitet.

– Do početka neke bolesti treba od pet do deset godina, zato moramo voditi računa o imnutetu, ishrani i zračenju. Ne možemo da živimo bez interneta, ali moramo da znamo kako da smanjimo posledice radijacije – rekao je dr Dunjić za K1 televiziju.

Doktor je upozorio šta sve zrači.

– Zrače loši dušeci, jastuci, stvari koje stavljamo ispod kreveta. Naša djeca spavaju s mobilnim telefonima koji ruše ćelijsku membranu. Svakome preporučujem da ugasi ruter od 11 uveče do šest ujutru jer se u tom periodu luči melatonin, hormon koji nas dovodi u stabilnost, od njega zavisi rad mozga, srca i štitne žlijezde. Bolje je kupiti najjeftiniji budilnik, nego da držite mobilni blizu sebe cijelu noć – ispričao je dr Dunjić

On smatra da je nemoguće živjeti bez stresa, ali da postoji rješenje.

– Suština je u amortizaciji stresa, nemoguće ga je izbjećti. Starije generacije su imale emotivni stres, a mlađe i emotivni i elektromagnetni stres i nemaju hobi koji je vrsta antistresa. Zaboravili smo da provodimo vrijeme, a da nismo na nekom ekranu.

Dr Dunjić je objasnio da skupi dušeci i jastuci negativno utiču po naše zdravlje.

– Vuna, pamuk i 100% silikonska vlakna su najbolji, ti materijali ne stvaraju statički elektricitet. Ostali dušeci i jastuci dovode do skupljanja krvnih sudova, smanjivanjem cirkulacije i nekome će zbog toga nastradati pankreas, štitna žlezda… Bilo koja genetski slaba tačka – kazao je on.

On je gledaocima „Uranka“ otkrio koliko je važan zdrav san.

– Mnogo je važno gdje spavamo, kada spavamo i da li koristimo elektronske uređaje prije spavanja. Ako legnemo nakon 11 uveče, mi ne ugasimo hipofizu i možemo da spavamo do 12 popodne i bićemo izmoreni, bez koncentracije i svadljivi, bukvalno neupotrebljivi – ističe stručnjak.

Doktor je naglasio da naše telo čini 70% vode, i kada taj procenat padne na 60% ljudi umiru.

– Razlika između života i smrti je 10%, zato moramo da unosimo dovoljno količine vode svakog dana – rekao je dr Dunjići naglasio koliko je zdrava ishrana bitna.

– Moramo da izbacimo hranu koja loše utiče na naš imunitet i stvara upalne procese, ako se ne hranimo zdravo mi ništa ne apsorbujemo. Zato preporučujem da unosimo što manje pesticida, ako jedemo hranu kojoj nije sezona, ona je puna pesticida i unijet ćemo mnogo toksina, zato treba jesti samo sezonsko voće i povrće – zaključio je Dunjić. (novi.ba)